Izolska dekleta vodijo

V prvi moški namiznoteniški ligi so po šestih krogih Mariborčani še naprej brez poraza, v prvi ženski pa je vodstvo prevzel izolski Arrigoni.

Za Izolanke je zelo pomemben  peti dvoboj s 3:2 dobila Urška 
Čokelj Foto: Zdravko Primožič/FPA
Za Izolanke je zelo pomemben peti dvoboj s 3:2 dobila Urška Čokelj Foto: Zdravko Primožič/FPA

Ljubljančanke in Izolanke tudi v šestem krogu niso dovolile presenečenja. Oba kluba sta na vrhu izenačena, Izolanke pa imajo nekoliko boljšo statistiko. Ekipa iz prestolnice je slavila v Puconcih, Izolanke pa so doma dokaj gladko odpravile Vesno. Gostje so sicer po zaslugi izkušene Ivane Zera povedle, po tem pa je bilo presenečenj konec. Gostje so sicer v četrtem in petem dvoboju še grozile, vendar sta Lea Paulin in Urška Čokelj premogli dovolj znanja in dobrih živcev, da sta dvoboja po petih nizih dobili. Drugi primorski ženski predstavnik, pomlajena Mahle Letrika, v Vrtojbi ni imela praktičnih možnosti, da bi presenetila izkušenejše in kakovostnejše gostje iz Logatca. Primorke sicer niso izkoristile dveh dobrih priložnosti za znižanje zaostanka. Izkušena Tina Mozetič je proti Kaji Okorn skupni izid v nizih izenačila na 2:2, a je nato petega odigrala precej slabše. Pohvaliti velja dober odpor 12-letne Sare Tokić proti dvakrat starejši Katji Gutnik. Sara je prvi niz dobila, tretjega in četrtega pa izgubila po podaljšani igri.

V moški prvi ligi vodi Maribor pred Krko, Arrigoni pa je po maratonskih devetih dvobojih ter treh urah in pol izgubil z Mengšem II. Izolani so slabo začeli, (1:4) po tem pa je Matija Novel dobil dva dvoboja, Erik Paulin pa enega. Po izenačenju na 4:4 je odgovornost padla na 16-letnega Taja Lavriča. Ta je v dvoboju s tri leta starejšim Nejcem Erjavcem dobil prvi niz, kar je bilo premalo za skupno zmago. Po zmagi izkušenejšega igralca je zmaga odšla v Mengeš.

Rezultati

Moški, prva SNTL, 6. krog - Arrigoni : Mengeš II 4:5 (Lavrič : Frelih 2:3, Paulin : Erjavec 0:3, Novel : Trtnik 1:3, Paulin : Frelih 3:0, Lavrič : Trtnik 0:3, Novel : Erjavec 3:2, Paulin : Trtnik 3:2, Novel : Frelih 3:0, Lavrič : Erjavec 1:3), Maribor : Sobota 5 : 0, Krka : Savinja 5:2, Kema : Interdiskont 3:5, Mengeš : Kajuh Slovan 5:3.

Vrstni red - Maribor 12, Krka, Inter Diskont 10, Mengeš II 8, Arrigoni 6, Kema, Savinja, Kajuh Slovan 4, Mengeš 2, Sobota 0.

Ženske, prva SNTL, 6. krog - Arrigoni : Vesna5:1, (Čokelj : Zera 0:3, Paulin : Trelec 3:1 , Ludvik : Supanič 3:0, Paulin : Zera 3:2 , Čokelj : Supanič 3:2 , Ludvik : Trelec 3:0), Mahle Letrika : Logatec 0:5 (Tokić : Zupančič 0:3, Mozetič : Okorn 2:3, Kompara : Gutnik 0:3, Mozetič : Zupančič 1:3, Tokić : Gutnik 1:3), Kema : Ljubljana 0:5, Jesenice : Kajuh Slovan 2:5.

Vrstni red - Arrigoni, Ljubljana 10, Logatec 8, Kema, Kajuh Slovan 6, Vesna , Mahle Letrika 4, Jesenice, Preserje 0.


Najbolj brano