Izolani namučili vodilne

Pester balinarski vikend je postregel s številnimi razburljivimi obračuni. Naslov jesenskih prvakinj je šel v roke krimovkam, ki imajo pred najbližjimi zasledovalkami iz Kobjeglave dve točki prednosti. V moški prvi ligi so se vodilni Velenjčani na poti do nove zmage zelo namučili v Izoli.

Z drugoligaškega obračuna med Brici in Pliskovčani Foto: Simon Maljevac
Z drugoligaškega obračuna med Brici in Pliskovčani Foto: Simon Maljevac

PRIMORSKA > S tesnim porazom v sobotnem derbiju vodilnih ekip so članice Agrochema Hrasta jesenski naslov predale v roke Ljubljančankam. Te so bile nato v nedeljo uspešne še na gostovanju v Idriji. Kobjeglavke so z zmago proti Desklankam potrdile drugo mesto, Idrijčanke pa so z dvema porazoma zdrsnile s tretjega mesta. Pivčanke so se s polovičnim izkupičkom zasidrale v sredini lestvice s točko prednosti pred Desklami.

Sobotni sedmi krog v moški prvi ligi je prinesel štiri izenačene dvoboje. Vodilni Velenjčani so z gostovanja v Istri odnesli poln plen, čeprav bi lahko Izolani predvsem v prvih klasičnih igrah iztržili kakšno točko več. V odločilni igri posameznikov pa je prvi mož gostov Zoran Rednak tesno ugnal Iztoka Jermana in dve točki sta odšli v Velenje. Tesnih zmag so se veselile še Čirče, Planina Kranj in Logatec, medtem ko je Gradna Gik iz Obrova gladko premagala kranjski Center in ujela konkurente v boju za obstanek.

Tudi v zahodni drugoligaški skupini je bila sobota v znamenju dramatičnih razpletov. Goriška brda so proti Pliskovici povedla že z 10:4, a je na koncu moral zmago reševati razpoloženi Zvezdan Prinčič. Junaka zmage hrpeljskega Jadrana v Novokračinah sta bila Bruno Ujčič in Gregor Vouk. Vodilni Nanos je v Idriji v napeti končnici zadržal minimalno prednost, ajdovska Planina je premagala Cerkničane.


Najbolj brano