Italija mora pasti

V ženskem državnem rokometnem prvenstvu bo do 22. aprila premor, saj so pred vrati priprave reprezentance na kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Prvi tekmec bo Italija, selektor Dragan Adžić pa računa na pet predstavnic primorskega rokometa.

Mlinotestova reprezentantka Ana Abina je v nedeljo proti ekipi 
Z
Mlinotestova reprezentantka Ana Abina je v nedeljo proti ekipi Z'dežele dosegla pet golov.  Foto: Igor Mušič

LJUBLJANA > Državna liga bo zaradi napovedane reprezentančne akcije konec tedna mirovala, v ponedeljek pa se bodo v ljubljanski dvorani Kodeljevo že začele priprave na kvalifikacije za SP. Pred vikendom je bila odigrana še zaostala tekma prvega kroga končnice državnega prvenstva med Krimom Mercatorjem in Krko (43:19), po kateri v skupini za prvaka vodi Krim (30 točk) pred Mlinotestom (26), ekipo Z'dežele (19) in Krko (12).

Rokometna zveza Slovenije je predstavila načrte slovenske članske ženske reprezentance, pred katero so kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Selektor Dragan Adžić je na seznam izbrane vrste uvrstil pet Primork. To so ajdovska krilna igralka Krima Mercatorja Maja Svetik (proti Krki je dosegla 4 gole), zunanji igralki Ana Abina (Mlinotest) in Koprčanka Ema Hrvatin (Zwickau), krožna napadalka Urša Zelnik ter kot rezerva na krilu Živa Čopi (obe Mlinotest).

Selektorjev seznam

Ostale igralke za tekmi z Italijo, vratarke - Amra Pandžić (Baia Mare), Maja Vojnovič (Saint-Armand) in Tajda Tripkovič (Z'dežele).

Krilne igralke - Ema Marija Marković, Ema Abina, Alja Varagić (vse Krim Mercator) in Tija Gomilar Zickero (Neckarsulm).

Zunanje igralke - Ana Gros (Györ), Barbara Lazović, Nina Žabjek, Tjaša Stanko (vse Krim Mercator), Nina Zulić (Gloria Bistrita), Ivona Barukčić (Krka), in Erin Novak (Z'dežele).

Krožni napadalki - Nataša Ljepoja, Valentina Klemenčič (obe Krim Mercator).

Prva kvalifikacijska ovira na poti do SP bo Italija, s katero bodo naša dekleta najprej, 8. aprila, igrala v Chietiju, povratna tekma pa bo 12. aprila ob 17.30 v ljubljanski dvorani Kodeljevo, kjer se bo od reprezentance uradno poslovila vratarka Branka Zec. Med pripravami na drugo tekmo bo Adžić preizkusil tudi najbolj obetavne mladinke in kadetinje.

Selektor je na prejšnji reprezentančni akciji, ko je za prijateljski tekmi s Slovaško vpoklical precej mladih igralk, dobil dragocene informacije o morebitnih rezervnih močeh, saj bo izbrana vrsta tudi tokrat okrnjena. Vprašljiv je nastop štirih nosilk igre. Adžić je glede težav s sestavo ekipe povedal: “Zaradi težav s hrbtom zagotovo ne bomo mogli računati na Elizabeth Omoregie, zaradi podobnih nevšečnosti pa se bomo o nastopu prve strelke Ane Gros odločili šele po zdravniškem pregledu v času priprav. Zaradi družinskih obveznosti bosta manjkali Tamara Mavsar in verjetno tudi Barbara Lazović. Nina Zulić se po rehabilitaciji kolena šele počasi vrača na igrišča. Verjamem, da bomo z razpoložljivimi igralkami dosegli zastavljen cilj uvrstitve na svetovno prvenstvo. Želim si, da turnir svetovne elite v decembru dočakamo v najmočnejši postavi, z nosilkami s preteklega prvenstva stare celine in z ostalimi, ki bodo v tem času dosegle primerno raven igre”

Slovenija ima z italijansko izbrano vrsto pozitivno bilanco. Naša reprezentanca želi z uspešnimi letošnjimi predstavami narediti temelje za preboj na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre.


Najbolj brano