Istrski sabljači v Zagrebu osvojili deset odličij

Člani sabljaških klubov iz Kopra in Izole so leto 2021 sklenili na novoletnem turnirju v Zagrebu. Na 23. Pokalu Mladosti so osvojili deset odličij.

 Med najboljšimi  v Zagrebu sta bila Lan Golob in Luka Mlakar. 
Desno je njun trener  Antonije Hajdin. Foto: BIZZI TEAM
Med najboljšimi v Zagrebu sta bila Lan Golob in Luka Mlakar. Desno je njun trener Antonije Hajdin. Foto: BIZZI TEAM

V Zagrebu so pod vodstvom trenerja Antonija Hajdina Istrani z mečem dosegli največ visokih uvrstitev doslej. Uspešno so se borili Koprčani Tjani Tršar, Nikita Averyanov, Luka Krajlah in Izolani Nina Vatovec, Aleksander Anthony Froggatt, Sarah Božič, Noel Kleva, Lia Calcina, Lan Golob in Luka Mlakar.

Kopica odličij in dober jesenski vpis v klube kažeta, da je sabljanje v Istri uspelo prebroditi krizo po dveh sezonah omejitvah zaradi covida 19.

Največ obeta kadetinja Sarah Božič, ki se je v Zagrebu v konkurenci najboljših tekmovalk Slovenije in Hrvaške prebila celo v vrh kategorij do 23 let in v članski kategoriji. V obeh je osvojila srebrno odličje.

Noel Kleva je poskrbela za bron v kadetski in v članski kategoriji. Luka Mlakar je v bil v konkurenci do 23 let tretji. V mladinski in članski kategoriji je enako visoko segel Lan Golob, v kategoriji do 23 let pa je celo zmagal.

Nikita Averyanov je bil tretji v kategoriji U-15. Za deseto primorsko odličje (bronasto) je poskrbela združena ekipa Izole in Kopra v postavi Lan Golob, Luka Mlakar in Luka Krajlah. Odlični rezultati iz Zagreba so dober obet pred slovenskim državnim prvenstvom.


Najbolj brano