Iličiću so sledili tudi ostali

Slovenija sicer ni dosegla rekordne zmage, a visoka zmaga v gosteh tudi ni prav vsakdanji pojav. Zadnjič je štiri gole v prvem polčasu dosegla leta 2003 proti Cipru (4:1). Eden najzaslužnejših za zmago je bil vsekakor Josip Iličić.

Josip Iličić Foto: Aleš Sorta
Josip Iličić Foto: Aleš Sorta

RIGA > Navadili smo se že Josipa Iličića, ki iz tekme v tekmo potrjuje vlogo vodje na igrišču. Tudi proti Latviji je zvezdnik Atalante odigral glavno vlogo, tokrat pa so njegovemu nogometnemu znanju sledili tudi ostali soigralci. Njegova statistika veliko pove - dva gola iz dveh strelov v okvir vrat, prečnik, tri ključne podaje, 12 dobljenih dvobojev od 15 ... Iz slačilnice je prišel vidno utrujen, ob izteku zanj zelo uspešne, a v isti sapi enako naporne sezone je na igrišču porabil še zadnje rezerve moči. “Tekmo smo začeli s pravim pristopom in vsega je bilo konec že v prvem polčasu. Dobro smo kombinirali, zadeli dejansko iz prve priložnosti. Mogoče bi lahko dosegli še kakšen gol več, a tudi ta izid je vrhunski,” je povedal dvakratni strelec v Rigi.

Po tekmi ni bilo velikih izlivov sreče med nogometaši, saj je bila tekma odločena že v prvem polčasu, a objemi med akterji po zadnjem sodnikovem žvižgu so le pokazali, kako velik kamen se jim je odvalil od srca. “Morali smo odmisliti poraz z Avstrijo, zavedamo se, da ni več popravnih izpitov. Pokazali smo, da zmoremo, da smo še vedno v igri, na površje je prišel značaj ekipe,” je povedal Iličić. Dodal je, da je uspeh dobro izhodišče za septembrski tekmi doma, ki bosta prišli ob začetku nove tekmovalne sezone z “deročo” Poljsko, ki se je dejansko že uvrstila na EP in dolžnikom Izraelom. “Želite iskren odgovor? Nikoli ne gledam lestvice. Odvisni smo sami od sebe. Če bomo zmagovali, bomo prišli tja, kamor si želimo. Na lestvico lahko pogledamo šele pred zadnjo tekmo.”

7:0

je bila doslej najvišja zmaga Slovenije proti Omanu februarja leta 1999


Najbolj brano