Hrvaška in Maroko začela brez golov

Hrvaška nogometna reprezentanca, ki brani naslov svetovnega podprvaka, je v svoji uvodni tekmi v skupini F v Al Koru igrala 0:0 z Marokom. V tej skupini bo danes ob 20. uri v Al Rajanu še obračun Belgije in Kanade.

Ne ena ne druga ekipa na uvodni tekmi nista izpeljali prave 
akcije. Foto: Profimedia
Ne ena ne druga ekipa na uvodni tekmi nista izpeljali prave akcije. Foto: Profimedia

DOHA > Hrvaška, ki igra na šestem od zadnjih sedmih mundialov, je prvič uvodno tekmo končala z neodločenim izidom. Ta se je kar nekako zasluženo končala brez golov, saj je bila predstava vse prej kot razburljiva. Ob ne posebej navdušujoči igri velja omeniti, da od leta 1986, ko se je na SP prvič pojavila skupina F, ta nikoli ni dala svetovnega prvaka.

Stadion Al Bajt, gledalcev 59.407, sodniki: Rapallini, Belatti in Bonfa (vsi Argentina). Strelci: /. Maroko: Bounou, Hakimi, Aguerd, Saiss, Mazraoui (od 60. Attiat-Allah), Amrabat, Ounahi (od 81. Sabiri), Amallah, Ziyech, Boufal (od 65. Ezzalzouli), En-Nesyri (od 81. Hamdallah). Hrvaška: Livaković, Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa, Kovačić (od 79. Majer), Modrić, Brozović, Vlašić (od 46. Pašalić), Perišić (od 90. Oršić), Kramarić (od 71. Livaja). Rumeni karton: Amrabat. Rdeči karton: /.

Tekma se je začela kar živahno, obe ekipi sta imeli svoje trenutke, v 17. minuti pa je Ivan Perišić sprožil dotlej najnevarnejši strel, ko je meril malo previsoko.

Sicer pa ne ena ne druga ekipa nista izpeljali prave akcije, šele v sodniškem dodatku je imel Nikola Vlašić lepo priložnost za hrvaško vodstvo, a je njegov strel iz bližine ustavil Yassine Bounou. Malce zatem je bil premalo natančen Luka Modrić.

V drugem polčasu so v 51. in 52. minuti po eno priložnost zapravili tako Maročani kot Hrvati, v 65. minuti pa je Dominik Livaković obranil nevaren strel od daleč Achrafa Hakimija.

Tekma sicer še naprej ni bila posebej razburljiva, Hrvati so imeli večjo posest žoge, a so se Maročani disciplinirano branili in svetovni podprvaki z dokaj statično predstavo nikakor našli recepta za preboj maroškega zidu.

Hrvaška bo v 2. krogu čez štiri dni igrala proti Kanadi, Maroko pa proti Belgiji.

Danes bosta na sporedu tudi dve tekmi v skupini E. Ob 14. uri se bosta v Al Rajanu merili Nemčija in Japonska, ob 17. uri pa še v Dohi Španija in Kostarika.


Najbolj brano