Gostili bodo nogometni Euro do 21 let

Mestna občina Koper je začela postopek za gradnjo zahodne tribune na nogometnem stadionu na Bonifiki, s katero bi zadostili pogojem za organizacijo mednarodnih tekmovanj UEFA.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Koper bo namreč poleg Ljubljane, Celja in Maribora eno od prizorišč evropskega nogometnega prvenstva do 21 let, ki ga bosta v letu 2021 skupaj organizirali Slovenija in Madžarska.

V tem sklopu namerava občina v prihodnjih dveh letih zgraditi tudi zahodno tribuno na nogometnem stadionu Bonifika in s tem nadomestiti montažni tribuni. Tako bi zadostili normativu 4500 sedežev, ki je pogoj za organizacijo tekmovanj 3. in 4. kroga Uefe in mednarodnih tekmovanj. V tem letu bodo pripravili projektno dokumentacijo, za projekt bodo iskali tudi nepovratna sredstva. V letošnjem proračunu MOK so že predvidena sredstva za pripravo projektne dokumentacije, trenutno je v pripravi projektna naloga, ki bo upoštevala vse normative in standarde Uefa, predvidevala pa bo tudi celovito ureditev območja med stadionom in Osnovno šolo Koper, v katerega si želi umestiti metališče za potrebe treningov atletskih klubov in društev.

Letošnje evropsko prvenstvo v nogometu U21, na katerem sodeluje 12 reprezentanc, gostita Italija in San Marino, ena od skupin bo v Trstu, medtem ko bo finale 30. junija na stadionu v Vidmu.


Najbolj brano