Goran Stanković novi trener Sežane

Med imeni kandidatov za novega trenerja Tabora, ki so po odhodu Maura Camoranesija v Maribor krožila po medijih, Goran Stanković ni bil omenjen. A je vseeno postal novi trener članske ekipe.

Goran Stanković je s Taborom podpisal dveletno pogodbo. Foto: Matej Glavina
Goran Stanković je s Taborom podpisal dveletno pogodbo. Foto: Matej Glavina

SEŽANA > Direktor Tabora Davor Škerjanc je tako znova presenetil z izbiro trenerja, saj je v Sežano pripeljal dosedanjega vodjo mladinskega pogona Olimpije, kar samo po sebi kaže na varčevalno usmeritev kluba. 40-letni Goran Stanković ima za sabo že kar pestro nogometno pot, čeprav nogometa ni igral v prvi ligi, pa tudi trenerskih izkušenj iz prve lige pri nas še nima. Bil je glavni trener mladinskih selekcij Slovana in Brava, vodil je članske ekipe Šenčurja in Brinja. Pri Olimpiji je bil vodja mladinskega pogona ter glavni trener mladinske selekcije U-19, s katero je minulo sezono osvojil naslov državnih prvakov.

Kot pomočnik trenerja si je izkušnje nabiral v kitajski prvi in drugi ligi pri Čingdao Jonoon in Kunšhan FC. Pri slednjem je bil pomočnik Tomaža Kavčiča, nekdanjega selektorja mlade in članske reprezentance Slovenije. V sezoni 2018/19 je bil pomočnik trenerja mladinske reprezentance Slovenije.

“Danes obračamo nov list. Po nadvse uspešni epizodi pod vodstvom Maura Camoranesija, kjer smo v delovanje prvega moštva vpeljali sodoben evropski pristop k delu, želimo na teh temeljih graditi tudi v prihodnje. Skladno z osnovno filozofijo kluba zaupamo mlademu slovenskemu strokovnjaku, da bo skupaj z nami nadaljeval ter še nadgradil zgodbo NK Tabor Sežana,” je za klubsko spletno stran povedal Škerjanc.

Stanković je pripeljal pomočnika Srđana Trailovića. Srbski trener, doma iz Smedereva, ima licenco Uefa Pro, nazadnje pa je vodil tajskega prvoligaša Lampang. Za telesno pripravo bo začasno skrbel Matej Bombač, trener vratarjev pa je Vasja Simčič.


Najbolj brano