Goran Dragić se vrača v reprezentanco

Danes popoldne so s Košarkarske zveze Slovenije poslali kratko sporočilo: “Zlati kapetan je nazaj.” Tudi površnim spremljevalcem športa je bilo najbrž takoj jasno, kaj to pomeni.

Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić je danes prek 
twitterja sporočil, da se vrača v slovensko reprezentanco, s katero 
je leta 2017 osvojil naslov evropskega prvaka. Foto: Jure Makovec/STA
Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić je danes prek twitterja sporočil, da se vrača v slovensko reprezentanco, s katero je leta 2017 osvojil naslov evropskega prvaka. Foto: Jure Makovec/STA

LJUBLJANA > Zlati kapetan je kajpak Goran Dragić, ki je pri 36 letih svojo dokončno odločitev o nastopu na septembrskem evropskem prvenstvu sočasno sporočil prek družbenih omrežij. Z izbrano vrsto je leta 2017 postal evropski prvak.

Takšna odločitev je bila v zraku tudi po njegovi uradni poslovilni tekmi konec junija v Stožicah proti Hrvaški. Selektor Aleksander Sekulić je Dragića uvrstil na širši seznam igralcev za evropsko prvenstvo, sam pa je nakazoval, da možnost nastopa obstaja, vendar pod pogojem, da v ZDA uredi nekatere osebne zadeve. Sočasno je tudi podpisal pogodbo s svojim novim delodajalcem v ligi NBA, Chicago Bulls, ki je kajpak imel tudi nekaj besede o njegovem igranju za izbrano vrsto. Na KZS so Dragićevo dokončno odločitev pričakovali do konca tega tedna.

V podaljšanje reprezentančne kariere so ga ob vodstvu zveze prepričevali tudi soigralci, predvsem brat Zoran Dragić in Luka Dončić, s katerim je preživel tudi del poletnega prostega časa.

“Priznam, da me mika nastop na evropskem prvenstvu. V zadnjih štirinajstih dneh, odkar sem znova v reprezentanci, so se mi vrnili občutki z evropskega prvenstva 2017. Res smo dobra klapa. Fantje so super, imamo se odlično, igramo drug za drugega in vsi zelo uživamo. Res je lepo biti del te ekipe,” je pred dnevi razmišljal Goran Dragić. Tako kot Luka Dončić se bo izbrani vrsti pridružil prihodnji teden v Ljubljani pred odhodom na turnir v Carigrad. Takrat bo slovenska reprezentanca, ki ji krovna košarkarska zveza Fiba pripisuje velike možnosti za ubranitev naslova evropskega prvaka, že v popolni zasedbi.


Najbolj brano