GEN-I Volley zmlel Luko Koper

Odbojkarice GEN-I Volleyja so v primorskem derbiju 3. kroga 1.A DOL za ženske gladko premagale Luko Koper, v vsej tekmi so jim dopustile le 26 točk. Uspešni sta bili tudi drugi favorizirani ekipi, Nova KBM Branik in Calcit Volley, Mariborčanke so se zmage s 3:0 veselile v Puconcih, Kamničanke pa so bile z istim izidom boljše od svoje druge ekipe.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

NOVA GORICA > V derbijih med Novogoričankami in Koprčankami je bilo vsaj včasih vse možno, nikoli bilo nujno, da bo zmagala ekipa, ki je bila papirnati favorit.

A letos je razlika v kakovosti občutno prevelika, da bi lahko prišlo do presenečenja. GEN-I Volley se je močno okrepil, okrepila se je tudi Luka, a občutno manj kot tokratne tekmice, kar je pokazala že pokalna tekma med tednom, ki so jo v Kopru zanesljivo dobile Goričanke, dokazal pa tudi tokratni obračun. Tina Lipicer, Lana Ščuka in druge (brez Tine Grudina) so ekipo iz Kopra povsem nadigrale, predvsem po zaslugi začetnih udarcev. Najučinkovitejša v domači vrsti je bila Ščuka, dosegla je 12 točk.

Nekoliko več dela so imele Mariborčanke in Kamničanke, pri katerih je prvič zaigrala povratnica v ekipo Kanadčanka Lucy Charuk. Najboljši slovenski ekipi se nista najbolj naprezali, a sta vseeno tekmi dobili z maksimalnim izidom. Nova KBM Branik, pri kateri spet ni bilo Ize Mlakar, je imela težave predvsem v drugem nizu, ko je nekaj časa zaostajala, do zmage pa prišla v končnici. Še v drugi tekmi zaporedoma je bila njihova najboljša igralka Marina Kaučič, dosegla je 12 točk, veteranka Karmen Kočar pa je tekmicam parala živce s svojimi servisi.

Ekipi Formule Formisa in SIP Šempetra sta se lani merili za tretje mesto. Boljše so bile Rogožanke, tokrat pa so bile v Šempetru povsem v podrejenem položaju. Šempetranke so presenetljivo gladko prišle do prve zmage v sezoni.

Do gladke zmage so v Ljutomeru prišle tudi odbojkarice Ankarana-Hrvatinov, osvojile so pomembne tri točke v domnevnem boju za obstanek.


Najbolj brano