Favoriti na varnem

V zadnjih dneh so bile primorske ekipe aktivne v drugi državni in treh nižjih ligah. V vseh na vrhu vztrajajo favoriti iz prejšnjih krogov.

Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/FPA

V drugi državni ligi je ajdovski Kix kar s 5:0 premagal ekipo Kebelj iz Sodražice in se povzpel na četrto mesto. Tudi na vrhu je v 16. krogu prišlo do spremembe. Dobrepolje so se povzpele na prvo mesto in na drugo potisnile Mlinše.

V ženski državni ligi je bila Košana prosta. Za Primorke, ki za sedem točk zaostajajo za predzadnjo Sevnico, je konkurenca trenutno očitno še premočna. Vodijo Slovenske Gorice.

V tretji članski ligi, kjer igrajo moštva iz Istre, Bistrc zanesljivo nadaljuje pohod proti naslovu prvaka. Pred prvim zasledovalcem, ekipo A.S.C.I., ima že šest točk prednosti.

V Članski ligi Dobravlje, kjer tekmujejo moštva iz Vipavske doline, so imeli konec tedna premor. Osmi krog bo na sporedu v nedeljo ob 10. uri v športni dvorani OŠ Dobravlje pri Ajdovščini.

V Ligi obalnih veteranov, ki poteka v športni dvorani na Škofijah, enajsti krog ni prinesel bistvenih premikov. Rex Regnum in Santa Lucia nadaljujeta tesno zasledovalno dirko za osvojitev prvenstva.

V veteranski ligi Šempeter je vodilna Okrepčevalnica Žbogar izgubila s Slowashem iz Dornberka, a ima še vedno osem točk prednosti pred tem najbližjim zasledovalcem.


Najbolj brano