Etien Velikonja se vrača v Gorico

Po dežju posije sonce. Vsaj tako se nadejajo nogometaši Gorice, ki jih je danes na dopoldanskem treningu skoraj poplavilo. Jutri bodo proti Aluminiju lovili prve točke, morda tudi z Etienom Velikonjo, gotovo pa z novim trenerjem Gordanom Petrićem.

Etien Velikonja Foto: Leo Caharija
Etien Velikonja Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Matiji Široku je torej na seznamu povratnikov sledil še Etien Velikonja, ki bo imel do konca sezone status posojenega nogometaša NEC-a Nijmegena. V nizozemsko drugo ligo se je preselil iz slovenske druge lige. Pred dobrim letom je namreč pred odhodom iz Nove Gorice odigral še prvenstveno tekmo v Biljah. Zdaj se 32-letni napadalec vrača v prvo ligo, ki so jo Novogoričani odprli s tremi zaporednimi porazi.

“Prepričan sem, da bomo strnili vrste in dvignili rezultatsko krivuljo. Z novim trenerjem se še spoznavamo, pred nami je precej dela, a verjamem, da se bodo sadovi kmalu pokazali na igrišču. Sicer pa sem vesel vrnitve domov, prav tako družina,” je povedal Velikonja, ki se je prvič vrnil v Novo Gorico sredi ponesrečene sezone 2018/19, ob koncu katere je s soigralci izpadel v drugo ligo. V novogoriškem klubu si seveda ne želijo ponovitve črnega scenarija, zato pa bo treba začeti zbirati točke.

Tekmeci so hitro spet ujeli prvoligaški ritem, Gorica ga še lovi. Aluminij Novogoričanom beži za dve točki, z zmago bi torej ubili dve muhi na en mah. Otresli bi se zadnjega mesta in ga prepustili Kidričanom ter pred zaporednima gostovanjema v Ljubljani, kjer bodo v sredo odigrali preloženo tekmo 1. kroga proti Olimpiji, in Domžalah, lažje zadihali.

“Igralci so na treningih zavzeti, a tekma za točke je posebna zgodba. Vsak naslednji dvoboj velja jemati kot izločilnega. Na jutrišnji tekmi so osnovne zahteve povezane z zbranostjo in odgovornostjo na posameznih igralnih položajih. Posebno pozornost pa bo treba nameniti prekinitvam, ki so Gorico na uvodnih dvobojih stale točk, za katere upam, da bodo prišle na obračunu z Aluminijem. Potrebne so tudi za samozavest, sicer pa, če bodo igralci izpolnjevali svoje zadolžitve, se za prihodnost ne bojim. Tudi z Velikonjo in Širokom, ki kot domačina poznata utrip v klubu in mestu. Nenazadnje imata tudi precej nogometnih izkušenj, ki bodo prispevale k moštvenemu ravnotežju,” je povedal novi trener Gordan Petrić.


Najbolj brano