Enosmerni promet za gostje?

Drevi ob 19. uri se bosta v dvorani OŠ Antona Ukmarja še zadnjič v sezoni v primorskem ženskem odbojkarskem derbiju pomerili ekipi Ankarana Hrvatinov in novogoriškega Gen-I Volleyja. Gostje so kot vodilna ekipa državnega prvenstva velike favoritinje.

Najboljša igralka minulega derbija je bila Novogoričanka Lana Ščuka (17) z enajstimi točkami. Foto: Igor Mušič
Najboljša igralka minulega derbija je bila Novogoričanka Lana Ščuka (17) z enajstimi točkami. Foto: Igor Mušič

KOPER > Jesenski prvi medsebojni obračun Novogoričank in Ankarančank se je v mestu vrtnic končal po treh nizih in v dobri uri. Na domačem parketu so sicer dekleta iz Istre bolj prepričljiva, kljub temu pa v Ankaranu ni vzrokov za optimizem. Ahilovo tetivo si je strgala izkušena organizatorka igre Marina Boženk, za katero je - tako kot pred njo za Lio Apollonio - sezona že končana. Pri bistveno kakovostnejših gostjah se je izbor igralk od prejšnjega derbija razširil še za napadalko Isabel Kovačić.

Veliko presenečenje bo že, če bo Ankarančankam uspelo polfinalistkam evropskega pokala challenge odvzeti niz, še posebej, ker bo Gen-I Volley motiviran, saj si v boju s tesnimi zasledovalkami iz Kamnika še ni zagotovil prvega mesta po rednem delu prvenstva. Na drugi strani so Ankarančanke že obsojene na igranje v skupini za obstanek. “Sobotno tekmo jemljemo resno, kot da je tista, ki bo v sredo v polfinalu challenge, ko gostimo Turkinje. Naš cilj je osvojitev treh točk. Že pred zadnjim krogom rednega dela, ko imamo težko tekmo s Calcitom, bi si radi s takšnim izidom zagotovili prvo mesto, kar prinaša lažjega tekmeca v polfinalu. Vsekakor je naš cilj, da se z zmago izognemo položaju, ko bi v polfinalu lahko naleteli na Maribor ali Calcit,” je povedal trener Gen-I Volleyja Vasja Samec Lipicer, ki računa na vseh 14 igralk, med katerimi jih je kar dvanajst pomembno prispevalo k uspešni evropski sezoni.

Trener OK Ankaran Hrvatini Sebastijan Mikša ima povsem drugačno izhodišče: “Znašli smo se v položaju, ko bo vse breme organizacije igre padlo na Taro Cerovac, ki nima prave menjave, a na tej tekmi nimamo česa izgubiti. Novogoriški vložek v ekipo je neprimerno večji, mi pa lahko z dobrim odporom le pridobimo samozavest.”


Najbolj brano