Enokrožni sistem pred končnico

Po tekmovalnem premoru zaradi ukrepov za zajezitev epidemije novega koronavirusa, se bo 13. marca nadaljevalo tekmovanje v drugi slovenski košarkarski ligi za člane.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Tako so se odločili na zadnji seji izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije (KZS). Tekmovanje v drugi in tretji SKL se je s tekmami 4. kroga ustavilo 17. oktobra lani, od tedaj pa so košarkarji na prisilnem počitku. Lahko so delali individualno, sredi februarja pa so jim bili s spremembo vladinega odloka znova omogočeni treningi, kar pomeni, da se lahko po štirih tednih vadbe sredi tega meseca nadaljuje tudi tekmovanje. V času najstrožjih omejitev so bila tekmovanja na državni ravni v ekipnih športih omejena samo na najvišjo raven.

13. marca bosta odigrani zaostali tekmi 4. kroga druge SKL LTH Castings : Celje in Troti : Ljubljana, prvenstvo pa se bo nato s popolnim 5. krogom nadaljevalo 20. marca. Zaradi dolge prekinitve bo spremenjen tudi tekmovalni sistem. V ligi sodeluje 12 ekip, najboljša napreduje v prvo SKL, dve najslabši pa naj bi izpadli v tretjo SKL, za katero pa še ni znano kdaj oziroma če se bo tekmovanje v tej sezoni nadaljevalo. Redni del tekmovanja bo potekal po enokrožnem in ne po predvidenem dvokrožnem sistemu. Zatem se bo v začetku maja začel drugi del tekmovanja. V skupini za prvaka bo osem moštev odigralo četrtfinale, polfinale in finale (v vseh fazah bodo igrali na dve dobljeni tekmi). Finale za prvoligaško vstopnico se bo končalo najkasneje 12. junija.

Finale za prvaka se bo končalo najkasneje 12. junija.

V ligi za obstanek bodo moštva med 9. in 12. mestom odigrala še sedem tekem.

V drugi SKL je presenetljivo na vrhu kar primorski trojček (Gorica, Portorož in Postojna) z razmerjem zmag 3:1, takoj pod njim pa je AKK Branik. Zanimivo je, da sta med omenjeno četverico oba novinca, Gorica in Branik. Četrti primorski predstavnik Mesarija Prunk, ki je bila zadnja leta najboljša primorska ekipa v ligi, je šele šesta.

Še ta mesec se bodo začela tekmovanja tudi v prvi moški in ženski mladinski ligi.


Najbolj brano