Dvojno srebro iz Zadra

Pred dnevi so v spremstvu trenerja Mitje Mikulina v Zadar na priprave in regato odpotovale tudi štiri slovenske posadke, ki so zabeležile lepe uvrstitve. Pred Zadrom so tudi tekmovali na odprtem hrvaškem prvenstvu za jadralne razrede 420, 49er in 49er FX.

Veronika Franič in Celestina Sabadin (levo) sta bili v razredu 
jadrnic 420 najboljši dekleti in drugi v skupni razvrstitvi. Foto: Hrvoje Duvancic
www.regate.com.h
Veronika Franič in Celestina Sabadin (levo) sta bili v razredu jadrnic 420 najboljši dekleti in drugi v skupni razvrstitvi. Foto: Hrvoje Duvancic www.regate.com.h

ZADAR > Nehvaležno leto je poseglo tudi v jadranje in s koledarja polnega aktivnosti odplaknilo domala vse, česar so se tudi mladi jadralci veselili in pridno vadili. Ugodnejša epidemiološka slika pa je vendarle omogočila, da se je osem mladincev odpravilo na enotedenske priprave v Zadar, ki so jih zadnji julijski konec tedna zaključili z udeležbo na regati za odprto hrvaško prvenstvo.

25 posadk, večinoma hrvaških in avstrijskih, pa tudi štiri slovenske in ena nemška, je tako nekaj dni kakovostno treniralo. Ugodne vremenske razmere za treninge pa so zatajile ravno na prvi dan regate, ko je iz mučnega čakanja v brezveterju mladince na kopno pognala nevihta. V preostalih dveh dneh so uspešno izpeljali šest plovov. Z odbitkom enega najslabšega rezultata so se vse štiri slovenske posadke uvrstile v prvo polovico, dve sta celo posegli po najvišjih uvrstitvah. Srebrni v skupnem seštevku razreda 420 in prvi med dekleti sta bili Celestina Sabadin in Veronika Franič, Martin Fras in Daniel Cante pa sta bila druga v starostni kategoriji U-17. Na skupno enajsto mesto sta prijadrali Caterina Sedmak in Mija Skerlavaj, mesto za njima pa sta se uvrstila Dan Belinger in Jakob Musa. “Mladinci so bili dolgih pet mesecev brez regate, kar se je tudi poznalo. Naredili so nekaj taktičnih napak in tudi slabših startov, a najpomembneje je, da so na treningih pred regato prav vsi zelo dobro jadrali. Z rezultati sem delno zadovoljen, so se pa mladinci domov vrnili z veliko novimi izkušnjami,” je ob vrnitvi povedal trener Mitja Mikulin.


Najbolj brano