Dvakrat zapravljeno vodstvo

Enajsti krog prve državne lige v dvoranskem nogometu je prinesel presenetljivo utrditev Silika na vrhu in kar dve primorski razočaranji. Čeprav sta tako Oplast kot Bronx krepko vodila, sta zapravila skoraj vse. V Kobaridu je ostala vsaj točka.

Med Primorci se je tokrat veselil le nekdanji član Bronxa Uroš 
Đurić, strelec dveh zadetkov za Siliko. Foto: Tomaž Primožic/FPA
Med Primorci se je tokrat veselil le nekdanji član Bronxa Uroš Đurić, strelec dveh zadetkov za Siliko. Foto: Tomaž Primožic/FPA

Zadnje prvoligaške tekme so prinesle kar nekaj presenečenj. Državni prvak Dobovec, ki ima daleč najboljšo ekipo, je z ljutomerskim Meteorplastom le remiziral. Zmago je izpustil iz rok dve minuti pred koncem tekme, med katero se je poškodoval primorski član prvakov Kristjan Čujec. Spodrsljaj udeleženca lige prvakov je izkoristil vrhniški Siliko, ki je prilepil sedmico Sevničanom. Dva gola je k temu prispeval nekdanji član škofijskega Bronxa Uroš Đurić. Vrhničani so tako na vrhu za tri točke prehiteli Dobovec.

Oba primorska kluba zaradi porazov sicer nista zdrsnila na lestvici, sta pa zapravila priložnost, da bi se približala vodilni trojki. Četrti Bronx je v Dobrepoljah po dveh golih Nika Zajca in zadetku Tilna Kamenčića dobil polčas s 3:2, a je nato slabo odprl drugega, ko je Dolenjcem uspel popoln preobrat. Nekaj upanja je Istranom tri minute pred koncem z golom za 5:4 vlil Aleksander Stanić, a so Dolenjci ob ofenzivi Primorcev dvakrat izkoristili razredčene obrambne vrste Bronxa, Stanić pa je v zadnjih sekundah tekme uspel le ublažiti poraz.

Nad petim Oplastom, ki je v krizi, so navijači po malem že obupali, tokrat se jih je v Kobaridu zbralo le 60. Njihovi ljubljenci so jim sprva pokazali veliko, saj so po akcijah Bineta Kavčiča, Nejca Kovačiča in Tiana Uršiča proti Mlinšam povedli kar s 3:0. Namesto da bi z zbranostjo v končnici ob vodstvu s 3:1 tekmo zaprli, so Zasavcem v zadnji minuti dovolili kar dva zadetka, po katerih so se morali sprijazniti z remijem. Tekmovanje v prvi ligi bo v petek mirovalo, saj je termin rezerviran za prve tekme četrtfinala pokala Terme Olimia. Bronx ima ugodnega tekmeca - ajdovskega drugoligaša Kix, Oplast pa bo imel v Dobrepolju težko delo.

Rezultati

Prva SFL, 11. krog - Dobovec : Meteorplast Šic bar 4:4, Oplast : Mlinše 3:3 (1:0); strelci - 1:0 Kavčič (2), 2:0 Kovačič (22), 3:0 Uršič (26), 3:1 Kavčič (29, ag.), 3:2 Jerman (39), 3:3 Jerman (40); Siliko : Sevnica 7:0, Dobrepolje : Bronx 6:5 (2:3); strelci - 0:1 Zajc (2), 0:2 Zajc (5), 1:2 Strnad (5), 2:2 Blatnik (5), 2:3 Kamenčić (9), 3:3 Kmetič (21.), 4:3 Blatnik (22), 5:3 Strnad (32), 5:4 Stanič (37), 6:4 Strnad (39), 6:5 Stanič (40).

Vrstni red - Siliko 26, Dobovec, Meteorplast Šic bar po 23, Bronx 16, Oplast 14, Dobrepolje 8, Mlinše 7, Sevnica 1.

Naslednje tekme, pokal Terme Olimia, četrtfinale, 1. tekme - Dobovec : Mlinše, Dobrepolje : Oplast, Siliko : Meteorplast Šic bar, Bronx : Kix.


Najbolj brano