Drugi par zlatih kolajn iz Rogle v Avstrijo in Rusijo

Na Rogli se je s slalomom končalo svetovno prvenstvo v deskarskih paralelnih disciplinah. Prvaka sta postala Avstrijec Benjamin Karl, ki je osvojil že svojo peto zlato kolajno na svetovnih prvenstvih, in Sofija Nadiršina, Rusinja je tudi aktualna mladinska prvakinja.

 Foto: Sta
Foto: Sta

ZREČE > Benjamin Karl je v finalu premagal rojaka Andreasa Prommeggerja, tretje mesto je zasedel svetovni prvak v veleslalomu Dimitrij Loginov, ki tako ni uspel osvojiti še četrtega zaporednega naslova svetovnega prvaka.

“Ne spomnim se, kdaj sem bil nazadnje v slalomu na stopničkah, to je zame res presenečenje. Pred prvenstvom sem menjal desko, proizvajalec mi je zmago napovedal. Z Andreasom sva imela v preteklosti že veliko dvobojev, po dveh porazih na svetovnem prvenstvu pred štirimi leti v Sierri Nevadi sem mu napovedal, da bo že še prišel moj čas. Vesel sem, pohvalil bi tudi organizatorje, ki so v toplem vremenu odlično pripravili progo,” je v uradni izjavi dejal Karl, ki je na svetovnih prvenstvih osvojil že osmo kolajno.

Pri dekletih sta preostali kolajni osvojili nemški tekmovalki Ramona Hofmeister in svetovna prvakinja v veleslalomu Selina Jörg.

Slovenski tekmovalci so razočarali, nihče se ni uvrstil v izločilne boje, še najboljši je bil Tim Mastnak na 17. mestu.

“V slalomu več niti nisem pričakoval. V njem nikoli nisem bil dober kot v veleslalomu, tako da sem lahko zadovoljen tako z vožnjama kot z rezultatom. Žal mi je do izločilnih bojev zmanjkalo šest stotink,” ni bil razočaran Mastnak.

Žan Košir je pred tekmo vklopil program Moskva 2021, na slalomski tekmi svetovnega pokala v Rusiji ob koncu januarja je bil namreč drugi, a se mu je očitno “pokvaril”, saj je kvalifikacije končal na 19. mestu. “Dosežka na Rogli sta žal moja najslabša v sezoni. Noge niso delovale, kot bi morale,” je v v izjavi za TV Slovenija dejal dobitnik treh olimpijskih kolajn.

Še bolj razočaran kot Tržičan je bil nekdanji svetovni prvak v tej disciplini Rok Marguč, ki je tekmovanje končal na 28. mestu. Pred slalomsko tekmo se je nadejal, da bodo imeli Slovenci zaradi tega, ker v svetovnem pokalu tekme v tej disciplini še ni bilo, na domači progi prednost, a tega ni bilo videti. “Prva kvalifikacijska vožnja je bila dobra, v drugi pa sem naredil napako in finale je splavalo po vodi,” razočaranja ni skrival Celjan.

Mlada Jernej Glavan in Sara Goltes večjih pričakovanj nista imela, tako da to, da se nista uvrstila v drugo kvalifikacijsko vožnjo, ni kakšno razočaranje.

Deskarska karavana bo zdaj nekaj časa ostala na Rogli, saj jo že v soboto čaka tekma svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu.


Najbolj brano