Druga etapa Jakobsenu, rumena majica Van Aertu

Nizozemec Fabio Jakobsen je zmagovalec druge etape kolesarske dirke po Franciji. Na trasi od Roskildeja do Nyborga (202,2 km) je v ciljnem sprintu ugnal novega lastnika rumene majice, Belgijca Wouta Van Aerta in tretjeuvrščenega Danca Madsa Pedersena. Slovenski as Tadej Pogačar je bil ujet v padcu tik pred ciljem, a ostal tretji v skupnem seštevku.

Nizozemec Fabio Jakobsen je zmagovalec druge etape kolesarske 
dirke po Franciji. Foto vir: PB84
Nizozemec Fabio Jakobsen je zmagovalec druge etape kolesarske dirke po Franciji. Foto vir: PB84 

NYBORG > Drugi slovenski as Primož Roglič se je za las izognil padcu okoli 2,5 km pred ciljem, medtem ko je Pogačar zaradi številnih kolesarjev na tleh ostal zaprt. Kljub vsemu bodo vsi udeleženci v padcu prejeli čas zmagovalca zaradi pravil sprinterske etape. Tako tudi Pogačar in ostali ne bodo izgubili časa, potem ko so v cilj pripeljali nekaj časa za najboljšimi.

V skupnem seštevku je prišlo do spremembe v rumenem. Zaradi šestih bonifikacijskih sekund je majico prevzel Van Aert (Jumbo-Visma), ki ima zdaj sekundo naskoka pred petkovim zmagovalcem uvodnega kronometra, Belgijcem Yvesom Lampaertom (Quick-Step Alpha Vinyl). Tretji ostaja Pogačar, ki ima osem sekund zaostanka za vodilnim.

Vseeno je Lampaertova ekipa Quick-Step Alpha Vinyl slavila še drugo etapno zmago v dveh dneh na Danskem, saj je bil v Nyborgu najhitrejši prvi sprinterski favorit Jakobsen. Slavil je že svojo 11. zmago v sezoni, skupno pa 36. v karieri.

V nedeljo bo na sporedu tretja in zadnja etapa na Danskem. Potekala bo od Vejleja do Soenderborga (182 km), znova pa bo namenjena sprinterjem. V ponedeljek bo prost dan, saj se bo karavana preselila v francoski Dunkerque, od koder bo nadaljeval 109. Tour.


Najbolj brano