Dončića niso izbrali med rezerve za all star

Kljub visokemu številu glasov, ki jih je Luka Dončić dobil od navijačev in tudi novinarjev in igralcev, ga trenerji lige NBA v svojem glasovanju niso uvrstili med sedem rezerv za ekipo zahoda tekme vseh zvezd NBA. Ta bo 17. februarja v Charlottu v Severni Karolini.

Luka Dončić Foto: Sta
Luka Dončić Foto: Sta

NEW YORK > Košarkarski analitiki v ZDA po razkritju rezerv zgodaj zjutraj v petek po srednjeevropskem času že govorijo o največji zavrnitvi letošnjega izbora za tekmo all star, saj je nadarjen slovenski novinec v ligi s svojimi predstavami dokazal, da sodi med najboljše.

Razlog za neuspeh pa naj bi med drugim bil tudi ta, da njegovi ekipi Dallas Mavericks ne gre najbolje, saj je trenutno z izkupičkom 23 zmag in 27 porazov šele na 12. mestu na zahodu. Poleg tega je bil uvrščen med visoke igralce, kjer je na zahodu konkurenca za mesta na tekmi zvezd večja kot med “nižjimi” igralci.

Slovenski čudežni deček Luka Dončič bo tako v Charlottu nastopil le na tekmi vzhajajočih zvezd (15. februar) ter v sobotnem spretnostnem poligonu.

Trenerji lige NBA so za rezervne igralce ekipe zahoda izbrali La Marcusa Aldridgea (San Antonio Spurs), Anthonyja Davisa (New Orleans Pelicans), Nikolo Jokića (Denver Nuggets), Damiana Lillarda (Portland Trail Blazers), Klaya Thompsona (Golden State Warriors), Karla Anthonyja Townsa (Minnesota Timberwolves) in Russella Westbrooka (Oklahoma City Thunder).

Med sedem rezerv vzhoda pa so prišli Bradley Beal (Washington Wizards), Blake Griffin (Detroit Pistons), Kyle Lowry (Toronto Raptors), Khris Middleton (Milwaukee Bucks), Victor Oladipo (Indiana Pacers), Ben Simmons (Philadelphia 76ers) in Nikola Vučević (Orlando Magic).

Štirinajst rezervnih igralcev, po sedem v vsaki konferenci, je izbralo 30 trenerjev lige NBA, ki pa niso smeli glasovati za igralce iz svojih moštev.

Na različnih oddajah povezanih z NBA, kjer že od prejšnjega tedna, ko je bila izbrana začetna postava za tekmo all star, potekajo razprave o rezervah, je bilo slišati, da ima kar nekaj igralcev prednost pred Dončićem. V prvi vrsti sta bila to Davis in Jokić, nato Westbrook, Aldridge, Lillard, Thompson in tudi Rudy Gobert.

Končni postavi za 68. tekmo all star, ki bo 17. februarja, bosta znani 7. februarja. Tedaj bosta namreč kapetana LeBron James in Giannis Antetokounmpo po sistemu enkrat jaz, enkrat ti izbrala igralce za svoji ekipi.

Dončić pa bo zagotovo eden največjih zvezdnikov in atrakcij tekme vzhajajočih zvezd - Rising Stars challenge, kjer se bosta pomerili ekipi sveta ter ameriških košarkarjev.

Za slednje bodo igrali Donovan Mitchell, Jarrett Allen, Marvin Bagley, De'Aaron Fox, Lonzo Ball, Kyle Kuzma, John Collins, Trae Young, Jaren Jackson in Jayson Tatum.

Za ekipo sveta pa poleg Dončića še Ben Simmons, OG Anunoby, Deandre Ayton, Bogdan Bogdanović, Shai Gilgeous-Alexander, Rodions Kurucs, Lauri Markkanen, Josh Okogie in Cedi Osman. Američane bo na klopi vodil Kyrie Irving, tuje igralce pa Dirk Nowitzki.

Lani je naziv najkoristnejšega igralca (MVP) tekme pripadel Bogdanoviću, ekipa sveta, v kateri je bil vsak igralec iz druge države, pa je ZDA premagala s 155:124.


Najbolj brano