Dončić zdaj že četrti med vsemi v glasovanju za tekmo zvezd

Slovenski košarkarski čudežni deček Luka Dončić s svojimi potezami v NBA vse bolj osvaja javnost v Ameriki in po svetu, kar se pozna tudi v javnem glasovanju za tekmo vseh zvezd lige, kjer je zdaj že na četrtem mestu med vsemi igralci. V 16 dneh glasovanja doslej je prejel dobrih 2,2 milijona glasov.

Luka Dončić Foto: STA
Luka Dončić Foto: STA

NEW YORK > Med igralci v zahodni konferenci najmočnejše košarkarske lige na svetu 19-letni Ljubljančan Luka Dončić tako zaostaja le za “kraljem” LeBronom Jamesom, ki je doslej med vsemi prejel največ glasov, skoraj 2,8 milijona.

Na vzhodu pa s slabimi 2,7 milijona glasovi vodi grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo, na drugem mestu je organizator Boston Celtics Kyrie Irving z malo manj kot 2,4 milijona glasovi.

Član Dallas Mavericks je na zahodu med drugim pred dvakratnim najkoristnejšim igralcem lige in nosilcem treh prstanov z Golden State Warriors Stephenom Curryjem, ki je doslej prejel slabih 2,1 milijona glasov. Za njim zaostajajo tudi zvezdniki kot so James Harden, Paul George, Kevin Durant ...

Po prejetih nazivih za najboljšega novinca v zahodni konferenci v zadnjih dveh mesecih in rednih pohvalah nasprotnih igralcev ter trenerjev je najnovejši podatek o vmesnem seštevku glasovanja za tekmo “all-star” le nov dokaz obstaja tako imenovane dončićmanije v Ameriki.

H glasovanju pozval tudi župan Dallasa

Navijači so Dončiću že pred časom namenili pesem, naslovljeno Halleluka, v dvoranah na domačih tekmah pa ne manjka vzklikov, da bi moral biti kandidat za najkoristnejšega igralca lige. Kljub temu, da Dončića komentatorji in navijači najraje kličejo po prvem imenu, so se za tuje jezike pregovorno nezainteresirani Američani naučili tudi skoraj zgledne izgovorjave njegovega priimka.

Pri tem se je ravno te dni izkazal župan Dallasa Mike Rawlings, ki je pozval meščane, naj glasujejo za superzvezdnika domačega moštva in v šali namignil, da bi sicer lahko imeli opravka z njegovimi varnostniki.

Javno spletno in mobilno glasovanje za predstavnike lige, ki se bodo pomerili v vsakoletni ekshibicijski tekmi najsvetlejših zvezd, ki bo 19. februarja v Charlottu, je odprto do 21. januarja. Glas ljudstva bo prispeval polovico vseh glasov v skupnem seštevku za izbor, preostalo polovico pa glasovanje med igralci lige in predstavniki medijev.

Najmlajši je bil Kobe Bryant

Člani začetnih peterk obeh ekip, ki jih bosta med izglasovanimi izbrala kapetana - to bosta igralca z največ prejetimi glasovi med vsemi - bodo znani 24. januarja. Teden dni kasneje bo razkritih še 20 rezervnih igralcev po izboru obeh trenerjev.

Če bi se Dončiću uspelo uvrstiti v začetno peterko za tekmo zvezd, bi postal prvi Slovenec doslej, ki bi mu pripadla ta čast in drugi z nastopom. Lani je bil po trenerskem izboru kot prvi med slovenskimi košarkarji za all-star izbran Goran Dragić, ki pa ima letos v Miamiju veliko težav s poškodbo kolena.

Dončić bi postal tudi drugi najmlajši igralec z nastopom na tej tekmi nasploh za Kobejem Bryantom. Slednji je bil na dan nastopa leta 1998 star 19 let in 175 dni, Dončić pa bi bil v primeru nastopa star 19 let in 354 dni.


Najbolj brano