Dončić z dvojnim dvojčkom Dallas popeljal do zmage

Luka Dončić je v 34 minutah dosegel 26 točk, 14 skokov in sedem podaj ter z dvojnim dvojčkom vodil Dallas Mavericks do druge zmage v nizu, tokrat je ekipa severnoameriške košarkarske lige NBA doma s 116:106 premagala Houston Rockets.

Luka Dončić Foto: STA
Luka Dončić Foto: STA

DALLAS > Ekipa Utah Jazz je s 122:110 na domačem parketu ugnala Denver Nuggets, za katere slovenski košarkar Vlatko Čančar ni dobil priložnosti za igro. Srb Nikola Jokić, najkoristnejši igralec lige v minuli sezoni, je za Denver v zgolj 15 minutah zbral 24 točk, šest skokov in pet podaj. Pred koncem prvega polčasa si je poškodoval levo koleno in potem ni več stopil na parket.

Novi trener Dallasa Jason Kidd je za prvo domačo zmago v sezoni na parket poslal vseh 15 igralcev, ki jih je imel na klopi, četverica pa je ostala brez točk. Devet jih je ob treh skokih in podaji v 19 minutah vpisal latvijski center Kristaps Prozingis, ki pa od začetka zadnje četrtine ni več vstopil v igro zaradi poškodbe hrbta, ki ga je iz igre izločila že februarja letos.

Prvič sezoni je priložnost dobil tudi Boban Marjanović ter v desetih minutah dosegel 11 točk, kolikor jih je ob prav toliko podajah vpisal še Jalen Brunson. "Boban je bil izvrsten, preobrnil je potek igre. Kemija v ekipi je bila izjemna, vseh 15 igralcev je zaslužnih za slavje. In za zmage igramo," je po tekmi dejal Kidd.

Tim Hardaway Jr. je nanizal 16 točk, s tistimi v začetku drugega polčasa je začel pot Dallasa do delnega izida 13:0 ter za vodstvo s 70:60. Nato so domači imeli najvišje vodstvo na tekmi (73:62), a so Rockets odgovorili z 10:0. Luka Dončić je ponovno prevzel vajeti v svoje roke in štiri minute pred koncem so domači spet vodili za osem točk. slovenski zvezdnik je še pred iztekom igralnega časa dobil velik aplavz in ovacije z razprodanih tribun.

Brez superzvezdnika LeBrona Jamesa so igralci Los Angeles Lakers v gosteh po podaljšku premagali naslednjega tekmeca Dallasa San Antonio Spurs s 125:121 in so tako kot Utah še neporaženi v tej sezoni. James ima težave z desnim gležnjem, v njegovi odsotnosti sta bila najboljša Anthony Davis in Russell Westbrook s 35 in 33 točkami. Davis je dodal 17 skokov in štiri podaje, Westbrook pa deset skokov in osem asistenc.

V tej sezoni ni izgubilo niti moštvo Golden State Warriors, ki je Oklahomo City Thunder ugnalo s 106:98. Warriors so ob polčasu sicer zaostajali z 48:59, pa potem dobili tretjo četrtino s 33:17. Stephen Curry je za zmagovalce dosegel 23 točk, šest skokov in štiri podaje, Andrew Wiggins je dodal 21 točk.

Košarkarji New York Knicks so končali niz 15 zaporednih porazov v dvobojih s Philadelphio 76ers, v Madison Square Gardnu so zmagali s 112:99. Kemba Walker (19-točk), Francoz Evan Fournier (18) in Julius Randle (16) so vodili Kincks do prve zmage nad Sixers po aprilu 2017.


Najbolj brano