Dončić vodil Dallas do izenačenja, Miami prvi v finale vzhoda

Slovenski košarkarski zvezdnik v ligi NBA Luka Dončić je na šesti tekmi polfinala zahodne konference proti Phoenix Suns popeljal Dallas Mavericks do slavja s 113:86 in v boju na štiri zmage do izenačenja na 3:3. Dončić je blestel s 33 točkami, 11 skoki, osmimi podajami in štirimi ukradenimi žogami. Miami Heat pa je na vzhodu že napredoval.

Slovenski košarkarski zvezdnik v ligi NBA Luka Dončić je na šesti 
tekmi polfinala zahodne konference proti Phoenix Suns popeljal 
Dallas Mavericks do slavja s 113:86 in v boju na štiri zmage do 
izenačenja na 3:3. Foto: STA
Slovenski košarkarski zvezdnik v ligi NBA Luka Dončić je na šesti tekmi polfinala zahodne konference proti Phoenix Suns popeljal Dallas Mavericks do slavja s 113:86 in v boju na štiri zmage do izenačenja na 3:3. Foto: STA

DALLAS > Dallas Mavericks so na zahodu izsilili sedmo tekmo proti najboljši ekipi rednega dela sezone, Phoenix Suns, ki bo bo v nedeljo v Arizoni. Doslej sta obe ekipi zmagali v domačih dvoranah.

Domači košarkarji so zmagali na krilih Dončića, ki je, kot poroča ESPN, igral kljub poškodbi leve noge v drugi četrtini, po kateri je odšel v slačilnico. Preden se je vrnil nazaj v igro, je nekaj časa vozil sobno kolo.

"Tako sem ponosen na to ekipo. To je bilo odlično timsko delo," je po tekmi dejal Dončić.

Tokrat je imel 23-letni Slovenec pomoč pri soigralcih, skupaj pa so odigrali tudi odlično v obrambi, saj Phoenix še nikoli v sezoni ni dosegel tako malo točk. Reggie Bullock je k domači zmagi dodal 19 točk, Jalen Brunson 18, Spencer Dinwiddie pa 15; vse je zbral s trojkami (5-7).

"Mislim, da enostavno uživa v trenutku. Ni ga strah odgovornosti. Tokrat je prvič zmagal na morebitni odločilni tekmi, ko ti gre za nohte. Prepričan sem, da bo v takšnem položaju še zelo dolgo, dolgo časa," je o novi dobri predstavi Dončića dejal trener Dallasa, Jason Kidd.

Pri gostih je Devin Booker tekmo končal pri 19 točkah (6-17), Deandre Ayton je zbral 21 točk in 11 skokov, Chris Paul pa 13 točk. Phoenix je izgubil kar 22 žog (Dallas šest), samo zvezdnika Booker in Paul sta jih zapravila po osem oziroma pet.

"Menim, da smo danes to tekmo dobili z dobro igro v obrambi. Priigrali smo si še eno tekmo. Zabavno je. Gre za končnico, tako da bomo brez dvoma od sebe dali vse," je pred sedmo tekmo dejal Dončić.

Košarkarji Miami Heat pa so postali prvi, ki so se uvrstili v konferenčni finale končnice severnoameriške lige NBA. Z zmago na šesti tekmi v gosteh pri Philadelphia 76ers z 99:90 so v boju na štiri zmage napredovali s 4:2. Odločilna je bila tretja četrtina, ki so jo dobili s 16:2.

Prvi zvezdnik gostov je bil Jimmy Butler z 32 točkami. Pri domačih, ki so imeli slab večer, je najboljši strelec lige Joe Embidd zadel manj kot 30 odstotkov metov na koš in tekmo končal pri 20 točkah, James Harden pa je v izenačenem prvem polčasu dosegel vseh svojih 11 točk.

Košarkarji vročice se bodo v finalu vzhoda pomerili z boljšim iz dvoboja Milwaukee Bucks - Boston Celtics. Branilec naslova prvaka Milwaukee ta čas v boju na štiri zmage vodi s 3:2.


Najbolj brano