Dončić s 37 točkami in enajstimi skoki junak Dallasa

Luka Dončić je dosegel 37 točk, enajst skokov in devet podaj, Kristaps Porzingis pa 15 točk, osem skokov in šest blokad za novo zmago Dallas Mavericks v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Zasedba iz Dallasa je ugnala Memphis Grizzlies s 104:91. Dallas je s 27 zmagami in z 20 porazi peta najboljša ekipa zahodne konference lige NBA.

Luka Dončić Foto: STA
Luka Dončić Foto: STA

DALLAS > Mavericks niso nikoli zaostajali in so vodili za kar 22 točk za enajsto zmago na zadnjih 13 tekmah.

"Vsi so vpleteni," je dejal Luka Dončić o obrambi Dallasa: "Vsi si pomagamo. To je tisto, kar moramo storiti."

Ja Morant je za grizlije dosegel 35 točk in 13 skokov. Gosti so imeli najslabši met za tri točke v sezoni, zgolj 16,7-odstoten; v koš so spravili štiri trojke v 24 poskusih.

Memphis je v razvrstitvi zahodne konference dve mesti višje od Dallasa z razmerjem zmag in porazov 32-17.

"Nocoj nismo mogli priti do lahkih metov," je dejal trener Memphisa Taylor Jenkins. "Naša obramba je bila prava. Samo naš napad tega ni mogel izvesti."

Dončić je nosil terapevtski trak okoli vratu po trdem padcu ob četrtkovem porazu Dallasa proti Phoenixu, na klopi pa je pogosto nosil toplotno oblogo okoli pasu.

"Moj vrat je precej trd in okoren," je dejal Dončić in nato pokazal, kako se trudi obrniti glavo: "S terapijo bo šlo na bolje."

Na vrhu vzhodne konference je prišlo do menjave vodstva. Nova vodilna ekipa je s 30 zmagami in 17 porazi Miami Heat, ki je s 113:107 premagala Los Angeles Lakers kljub dvojnemu dvojčku LeBrona Jamesa s 33 točkami in enajstimi skoki.

Joel Embiid je nadaljeval svoj vroč niz z dvojnim dvojčkom, saj so košarkarji Philadelphie 76ers premagali San Antonio Spurs s 115:109. Embiid je dosegel 38 točk, 12 skokov in šest podaj, s čimer je svoj niz s 25 točkami ali več podaljšal na 14 tekem.

Za najboljši strelski dosežek večera pa je poskrbel Jayson Tatum, ki je dosegel 51 točk, od tega 48 v prvih treh četrtinah. Njegov Boston je zmagal s 116:87 nad Washington Wizards.


Najbolj brano