Dončić in Dragić blestela na parketu

Slovenska košarkarja Luka Dončić in Goran Dragić sta v polnem sijaju zablestela v severnoameriški ligi NBA. Dallas je pod taktirko glamuroznega Dončića, ki so ga malenkosti ločile do novega trojnega dvojčka, v Staples Centru premagal vodilno ekipo Los Angeles Lakers s 114:100, medtem ko je Dragićev Miami slavil v Brooklynu s 109:106.

 Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

LOS ANGELES, BROOKLYN > Komaj 20-letni Luka Dončić je bil ponovno neustavljiv, v mestu filma je jezernikom v 32:41 minute nasul 29 točk ter zbral deset podaj in devet skokov, hkrati pa zasenčil prvega zvezdnika LeBrona Jamesa in enega glavnega kandidatov za najbolj koristnega igralca (MVP), ki je tekmo končal s 25 točkami, devetimi skoki in osmimi asistencami.

“Dosegli smo veliko zmago, ki vsem nam veliko pomeni. Dokazali smo, da se lahko kosamo in premagamo velike ekipe. Upam, da bomo na naslednjih tekmah še tako delovali kot celota in nadaljevali v tem slogu,” je po veliki zmagi na pragu Hollywooda dejal Dončić, ki je v minulem mesecu pokazal vso svojo košarkarsko magijo.

Blestel tudi Goran Dragić
Odlično predstavo je pokazal tudi Goran Dragić, za zmago vročice v Brooklynu je Ljubljančan v 30:44 minute prispeval 24 točk, šest podaj in dva skoka. Miami je predvsem sijajno igral v končnici dvoboja. V zadnji minuti in 45 sekundah je naredil delni izid 10:0 ter zaostanek 99:106 spremenil v zmago s 109:106. Poleg Dragića sta se izkazala še Jimmy Butler z 20 in Bam Adebayo s 17 točkami.

V omenjenem mesecu je naravnost zasenčil vse svoje tekmece v ligi NBA. Njegovo povprečje je na petnajstih odigranih tekmah znašalo 32,4 točke, 10,3 skoka in 10,4 podaje na tekmo, ob tem pa je dosegel še svoj strelski rekord na tekmi proti Phoenixu - 42 točk. Podobno mesečno povprečje je doslej uspelo le dvema igralcema v zgodovini NBA: legendarnemu Oscarju Robertsonu je to uspelo petkrat, Russellu Westbrooku pa dvakrat.

Ekipa iz Teksasa je tudi prekinila niz deseti zmag slovite kalifornijske ekipe, ob čudežnemu Dončiću, pa so se izkazali tudi drugi njegovi soigralci. Delon Wright je prispeval 17, Kristaps Porzingis in Justin Jackson pa po 15 točk.

Prvi strelec jezernikov v Staples Centru je bil letošnja okrepitev Anthony Davis, ki je dosegel 27 točk in deset skokov.


Najbolj brano