Domačin Brčin Angležem pomagal do srebra

40 jadrnic iz 14 držav je v Piranskem zalivu tekmovalo na evropskem prvenstvu jadrnic razreda Melges 24.

 Foto: FOTO: Zerogradinord
Foto: FOTO: Zerogradinord

PIRAN > "Čeprav vremenska napoved sprva ni bila obetavna, smo uspeli izpeljati 11 od načrtovanih 12 regat. Kljub znanim omejitvam smo v Slovenijo privabili lepo število tekmovalcev," je bil s potekom zadovoljen predsednik organizacijskega odbora David Bartol.

Na regatnem polju je oznake najhitreje obračala Altea krmarja Andree Racchellija, ki je prvič postala evropski prvak. Srebro je v Veliko Britanijo odnesel Gill Race Team, ki se je spogledoval z medaljo manj žlahtnega leska, dokler se ni ekipi na krovu pridružil slovenski taktik Branko Brčin. “Britanci so zadnji dan potrebovali zamenjavo člana posadke in tako sem vskočil jaz. Pred regato sem jim dal nekaj taktičnih nasvetov, jih opozoril na lokalne pasti, toda večino dela so opravili sami,” je bil ob proslavljanju uspeha skromen Brčin. Na tretjem mestu so se zasidrali Estonci z jadrnico Lenny, ki jo je krmaril dobitnik dveh olimpijskih odličij Tõnu Tõniste.

Izmed dveh slovenskih moštev je Atena Jureta Jerkoviča osvojila 28. mesto, Alan Mahne Kalin pa je s Pac-Manom pristal na 37. mestu.


Najbolj brano