Dobovec in Maribor brez napak

Po odigranih drugih tekmah polfinalne serije na tri zmage sta Dobovec in Litija le še za korak oddaljena od uvrstitve v finale državnega prvenstva. Primorci so aktivni v dresih vseh polfinalistov.

 Foto: Drago Julijan
Foto: Drago Julijan

Finalni par državnega prvenstva bomo morda dobili že jutri, saj sta oba favorita polfinala, Maribor in Litija, svoja tekmeca konec tedna premagala še drugič in sta v seriji na tri zmage le še korak od uspeha.

Branilec državnega naslova, Dobovec, je imel doma veliko dela s presenečenjem letošnjega prvenstva, s četrtim vrhniškim Silikom. Za goste tokrat ni igral Ajdovec Admir Čosić, ki je moral počivati zaradi rdečega kartona na prvi polfinalni tekmi. Oslabljeni Vrhničani so se disciplinirano branili v boju s favoritom, ki jih je na prvi tekmi gladko premagal. Dobovec je do vodstva prišel šele šest minut pred koncem tekme, v zadnjem napadu pa je končni izid 2:0 postavil tolminski reprezentant na delu na Štajerskem Kristjan Čujec.

Precej slabše od Vrhničanov so se na gostovanju v Mariboru odrezali Litijani, ki jih vodi Koprčan Damir Pertič. Po žogo so morali v mrežo že po prvem mariborskem napadu. Ker so zaostajali že po prvi tekmi, so se odločili za nasprotni udarec na vse ali nič, a žoga ni hotela v okvir vrat. Pobrali so se šele v drugem polčasu, ko je nekaj upanja na preobrat Litijanom vlil njihov kobariški član Borut Ručna z zadetkom za 3:2. V nadaljevanju so Mariborčani s čvrsto obrambo, v kateri je deloval njihov kobariški nogometaš Jaka Sovdat, zlahka odbijali poskuse Litije in prestrežene žoge pošiljali v mrežo, iz katere so Zasavci skupno pobrali devet žog.


Najbolj brano