Dobovec finalist, Bronx za bron

Dobovec, branilec naslova državnega prvaka v dvoranskem nogometu, je še tretjič gladko premagal Bronx s Škofij.

Dobovec (v beli opravi) je tudi s  Kristjanom Čujcem (z žogo) zlahka 
prišel v finale domačega prvenstva. Foto: Igor Mušič
Dobovec (v beli opravi) je tudi s Kristjanom Čujcem (z žogo) zlahka prišel v finale domačega prvenstva. Foto: Igor Mušič

Tako Dobovec (v finalu) kot Bronx (v tekmi za tretje mesto) na svoja tekmeca še čakata, saj je bilo v seriji za napredovanje na tri zmage pred sinočnjo tekmo med Litijo in Silikom stanje 1:1. Zato bodo Štajerci in Primorci za svoja tekmeca v najboljšem primeru izvedeli v torek, ko bo četrti obračun Silika in Litije. Serija tekem za odličja se bo začela 28. maja. “Včasih je treba biti realen in narediti korak nazaj. Proti Dobovcu nismo imeli možnosti za uspeh. Zato smo že pred četrtkovo tekmo z njim sestavo ekipe in razporejanje moči prilagodili dosegljivim ciljem - boju za tretje mesto v državnem članskem prvenstvu in tekmam končnice mladinskega prvenstva. Prav od zelo dobrih mladincev v tej sezoni pričakujemo največ,” je po tekmi povedal trener Bronxa Marko Hrvatin.

Bronx s Škofij je že s prebojem do tekme za bronasto odličje s precej pomlajeno ekipo naredil korak naprej od lanske (sicer spomladi skrajšane) sezone, ki jo je končal kot šesta ekipa v državi. Ob tem se klubu še globoko v junij obeta sezona za kakovostni vrsti kadetov in predvsem mladincev. Četrtfinale mladinskega prvenstva se bo začelo 16. maja. Bronx, četrti po rednem delu, bo igra s šestimi Dobrepoljami.

Dobovec : Bronx 7:0 (6:0)

ŠD Ratanska vas, brez gledalcev, sodniki Petek, Korošec in Koritnik. Strelci - 1:0 Čeh (3), 2:0 Čeh (4), 3:0 Perić (7), 4:0 Perić (9), 5:0 Cesarec (11), 6:0 Turk (11), 7:0 Čeh (29).

Bronx: Baruca, Marolt, Peroša, Kolar, Zajc, Knežević Mrak, Ličen, Toplikar: Trener: Marko Hrvatin.

Kobariški Oplast je sezono v celoti zaključil. Članska ekipa je ostala približno na istem. Lani jo je pomlad ustavila na sedmem mestu, letos pa je bila zanjo v četrtfinalu usodna Litija. Mladinci Oplasta se niso uvrstili v končnico lige vrstnikov, kadetov pa v Kobaridu letos nimajo.


Najbolj brano