Dober odpor Kopra

Čeprav je Ljubljana Slovan na povratni polfinalni tekmi pokala Slovenije v Kranju igrala neodločeno (11:11) s Calcit Water Polom, se je zanesljivo uvrstila v veliki finale. V njem se bo v soboto, 17. decembra, pomerila z branilcem naslova, AVK Triglavom, ki je tudi na povratni tekmi v gosteh premagal Grafist Koper (9:6).

V slovenski bazenih se še vedno najbolj peni za vaterpolisti iz 
Kranja in Ljubljane. Foto: Bor Slana/Planet Siol.net
V slovenski bazenih se še vedno najbolj peni za vaterpolisti iz Kranja in Ljubljane. Foto: Bor Slana/Planet Siol.net

Večjo prednost so si na prvi polfinalni tekmi priigrali ljubljanski vaterpolisti, ki so na Kodeljevem s 16:6 premagali Kamničane.

Kranjčani so v Koper prišli s prednostjo šestih golov (17:11). Toda podobno kot v Kranju je bilo tudi v koprskem olimpijskem bazenu kmalu znano, kdo bo igral v finalu. V tekmi, v kateri sta bili boljši del ekip obrambi, so gostje na polovici tekme vodili z golom prednosti, pred vstopom v zadnjo četrtino že za tri.

Grafist : Triglav 6:9

Po četrtinah 1:1, 1:2, 2:4, 2:2. Strelci: Sajko in Jačimović 2, Krivičić in Giorgi 1; Lah, Rajlić in Paunović 2, Troppan, Vončina in N. Štromajer 1.

Koprčani bodo tekmovanje nadaljevali v državnem prvenstvu. Prva tekma jih čaka 18. februarja, ko v Koper prihaja Ljubljana Slovan.


Najbolj brano