Doba trojk

Med primorskimi rekreativnimi turnirji v malem nogometu na prostem še vedno prevladujejo trojke. Bolj pestro bo konec tedna, ko se bodo številnejša moštva pomerila v Drežniških Ravnah in v Marezigah.

V Dornberku je tekmovalo 13 trojk. Foto: Igor Mušič
V Dornberku je tekmovalo 13 trojk. Foto: Igor Mušič

V minulih dneh sta bila na Primorskem odigrana turnirja trojk v Dornberku in na Šentviški Gori. Na obeh se je zbralo po 13 ekip. V Dornberku je zmagalo Vrhpolje, ki je v finalu s 3:0 premagalo mešano ekipo z Goriške (Kikinda). Za bron je Limecolina s Tolminske bolje izvajala kazenske strele od domače Sieste. Posamični nagradi sta dobila Klemen Sluga (najboljši igralec) in Aleksander Bratina (prvi strelec).

Na turnirju Atila na Šentviški Gori so tekmovala moštva s Tolminske. O zmagovalcu so po remiju v rednem delu odločali kazenski streli. Pokal je dvignilo moštvo Kenebek, drugo mesto pa je osvojila zasedba Pajntar.si. V malem finalu je po kazenskih strelih ekipa Nenisegaje premagala Golaso.

Serija trojk se bo nadaljevala že v petek. Na Vipavskem se bodo ekipe zbrale v Vrhpolju. Gostitelj je ŠD Vrhpolje. Prijaviti se je mogoče še v četrtek do 20. ure, ko bo v Piceriji Pri Kobalu žreb. Prijave in informacije: Klemen Sluga, tel. 040/713 -006.

Sočasno bo turnir takšnega tipa še na Ledinah nad Spodnjo Idrijo, kjer je organizator domači nogometni klub, ki pričakuje prijave še danes (v sredo) do 19. ure. Informacije Kristjan Brus, tel. 031/654-946.

Številnejše ekipe bodo imele dve priložnosti za tekmovanje. Na Drežniških Ravnah nad Kobaridom v petek pričakujejo štiri članske ekipe. Gostitelj je domača Deponja, prijave pa zbira Klemen Ivančič (tel. 031/250-457).

Najbolj množičen bo sobotni turnir v Marezigah, kjer se bodo pomerila šestčlanska moštva. Prijave so možne še danes, v sredo (tel. 031/368-774).


Najbolj brano