Do zmage tudi Renčani

Društvo 4x4 Lijak iz Ozeljana je konec tedna organiziralo tretjo dirko državnega prvenstva v vožnji s terenskimi vozili. Med zmagovalci kategorij je bila tudi posadka Extreme teama iz Renč, ki bo gostitelj naslednje dirke.

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

Na poligon za spretnostno-hitrostno vožnjo po razgibanem trdem terenu in na progo z ekstremnimi vodnimi in blatnimi ovirami je društvo 4x4 Lijak iz Ozeljana privabilo 37 posadk iz sedmih slovenskih klubov, prišlo pa je tudi nekaj dirkačev iz Hrvaške, Italije in Avstrije. Težavnost prog v glinokopu Okroglica na Vogrskem je v soboto krepko zabelil še dež.

Sobota je bila pretežno namenjena hitrostno-spretnostni vožnji, kjer se je v kategoriji lahkih vozil z bencinskimi motorji do 2000 kubičnih centimetrov (skupina A) z zmago izkazal dirkač Extreme teama iz Renč Matej Podgornik s suzukijevo vitaro. Klubsko veselje je z drugim mestom dopolnila še posadka Primož Bevk - Ivo Gregorič. Med težjimi bencinskimi vozili (skupina B) sta slavila G0renjca David Lesjak in Grega Kodrun iz kluba White Tiger z jeepom grand cherokee. V razredu dizelskih vozil je bil najhitrejši Simon Pregelj ( White Tiger) s toyoto land cruiser. Primorsko je s 4. mestom zastopal predsednik domačega kluba Franko Špacapan z nissanom terranom.

Največ gledalcev se je zbralo na nedeljski drugi triurni etapi kraljevske discipline hard - na premagovanju ekstremnih klancev, spustov, vodnih, blatnih in drevesnih ter kamnitih ovir s pomočjo vitlov in vrvne tehnike. Zmagala je avstrijska posadka Manuel in Christian Tengg s klasičnim posebej prirejenim jeepom. Z drugim mestom sta se izkazala Primož Arčon in Tomaž Jarec iz Extreme teama iz Renč s suzukijem samuraiem. Tretja je bila italijanska posadka Walmi Petean - Flavio Livon, četrta pa druga renška dvojica Erik Kristančič - Andrej Blažič s suzukijem samuraiem.

Prav Extreme team bo gostitelj četrte dirke, ki bo 2. in 3. junija v glinokopu v Renčah.


Najbolj brano