Derbi, ki to zagotovo ni bil

V 2. krogu druge košarkarske lige je bila odigrana le polovica tekem, druga polovica, vključno s tekmo Ilirija : Portorož, bo odigrana šele 30. novembra. V Sežani je bil po dolgem času sosedski derbi s Postojnčani, ki pa se je zelo hitro prevesil na domačo stran.

Domači košarkar Žiga Kukanja (v prodoru na koš) je bil najboljši igralec tekme. Foto: Žiga Zidar
Domači košarkar Žiga Kukanja (v prodoru na koš) je bil najboljši igralec tekme. Foto: Žiga Zidar

SEŽANA > Tekma se je začela z minuto molka v spomina na julija preminulega košarkarja sežanskega kluba Tarasa Velikonjo Grbca.

Za prvi dvoboj sosedov po dolgih letih se je zbralo lepo število gledalcev, ki so videli enakovreden uvod v tekmo, ki je bila izenačena do sredine prve četrtine. Z dobro obrambo in učinkovitim napadom so si Sežanci kmalu priigrali deset točk naskoka in to prednost do konca tretje četrtine samo poviševali, največja je znašala že krepkih 33 točk.

Mesarija Prunk : Nagode Postojna 80:55

Dvorana SŠ Srečka Kosovela, gledalcev 350 sodnika Pipan (Ljubljana) in Česen (Kranj); četrtine -21:10, 17:5, 24:17, 18:23. Mesarija Prunk Sežana: Cole 12 (2:2, Jogan 14 (6:6), Tavčar 4, Zagorc 4, Mevla 6, Bačvič 5 (2:1), Stopar 10 (2:2), Jordan Rojko 5 (3:3), Kukanja 18 (3:0), Kučej 2. Trener: Teddy Delač.

PVC Nagode Postojna: Abram 16, Košir 5, Đogić 14, Zalar 4 (4:2), Jakovina 5, Muha 6 (4:2), Bajc 5 (4:3). Trener: Predrag Milović. Osebne napake: MP 20; Postojna 21; prosti meti - MP 18:14, Postojna 12:7; trojke - MP 21:8 (Kukanja 4, Mevla in Stopar po 2), Postojna 29:8 (Abram 4, Đogić 2, Košir, Jakovina po 1; skok - MP 38, Postojna 30).

V zadnjem delu tekme je domači trener Teddy Delač dal priložnost vsem igralcem na klopi, kar so gostje izkoristili in z nekaj zadetimi trojkami prednost zmanjšali na končnih 25 točk razlike.

Pri Postojni sta najstarejša košarkarja gostov Klemen Muha in Tilen Zalar prebila na parketu 38 oziroma 28 minut, najboljša pa sta bila Blaž Abram in Žan Đogić. Očitno se je gostom precej poznala odsotnost 203 centimetre visokega ameriškega krilnega centra Amira Maddreda, ki se je poškodoval na uvodni tekmi sezone.

Olimpija še neporažena, Krka ugnala Zvezdo

V regionalni košarkarski ligi Aba so 3. krog pozno sinoči zaokrožili košarkarji Budućnosti in Koper Primorske. Olimpija je slavila še tretjič zapored. Tokrat po dveh podaljških v Laktaših proti Igokei z 95:90. Krka je doma presenetila Crveno zvezdo z 79:77. Ostali izidi - Cibona : FMP 63:81, Mega Bemax : Zadar 98:74, Mornar : Partizan 65:76.

Pri Mesariji Prunk je trener Delač igralne minute razdelil med vseh 12 igralcev, kar deset se jih je vpisalo med strelce, izstopal pa je Žiga Kukanja z 18 točkami in štirimi trojkami.

Žiga Kukanja, košarkar Mesarije Prunk: “Lepo je, da smo v prvi domači tekmi zmagali pred polno dvorano. Tekmo smo začeli malo nervozno, potem pa se nam je po dobri igri v obrambi odprlo v napadu, tudi meni. Nošeni z odlično publiko smo si zmago zagotovili že veliko pred končnico tekme.”

Martin Jakovina, košarkar PV Nagode Postojna: “Začeli smo dobro, vendar smo tako igrali samo nekaj uvodnih minut, potem pa je naša igra razpadla. Naredili smo preveč napak, izgubljali žoge, zadeli nismo praktično nič, niti iz prostih metov niti iz igre. Domači so nam pobegnili in si zagotovili zasluženo zmago.”

Konec tedna Sežanci gostujejo v Hrastniku, prihodnja domača tekma pa bo v sredo, 30. oktobra, proti LTH Castings Škofja Loka.


Najbolj brano