Dekleta Arrigonija na vrhu, fantje v sredini

Sedmi prvoligaški krog je po dolgem času prinesel zmage vseh treh primorskih namiznoteniških klubov v tem tekmovanju. Med dekleti vodi izolski Arrigoni.

Za Mahle Letriko je dve zmagi dosegla Tina Mozetič. Foto: Igor Mušič
Za Mahle Letriko je dve zmagi dosegla Tina Mozetič. Foto: Igor Mušič

V prvi ženski ligi so dekleta izolskega Arrigonija - tako kot Ljubljančanke - še vedno neporažene na vrhu lestvice. Primorke so tokrat v Ljubljani po sedmih dvobojih ugnale Kajuh Slovan. Izolanke so po dveh zmagah Lee Paulin in Jane Ludvik povedle že s 4:1. Domačinke so izid znižale in le malo je manjkalo, da bi se približale na 3:4. V tem sedmem dvoboju sta se mladinski reprezentantki Lara Opeka in Lea Paulin v petih nizih večkrat izmenjali v vodstvu. Paulinova se je po zaostanku v nizih z 1:2 rešila iz škripcev in si priborila peti niz, ki ga je na razliko le dobila in s tem odločila skupnega zmagovalca.

Za presenečenje kroga so poskrbele igralke Mahle Letrike iz Vrtojbe, ki so po dveh urah in osmih dvobojih v Zalogu ugnale Vesno, jo prehitele in se prebile v sredino lestvice. Izušeni Nina Pavlin in Tina Mozetič sta se izkazali kot pravi nosilki igre, saj sta dobili po dva dvoboja. Prvi domači igralki Ivani Zera je sicer uspelo izenačiti skupni izid na 2:2, novo izenačenje pa je grozilo v šestem dvoboju, ko je imela komaj 12-letna Vrtojbenka Sara Tokić na drugi strani prekaljeno 34-letno Tjašo Supanič. Vendar pa je Sara z zmago v dveh tesnih končnicah uvodnih nizov vnovič dokazala svoj potencial, tretji niz pa je dobila gladko. Zera je v nadaljevanju zaostanek spet znižala na 3:4, prva vrtojbenska igralka Nina Pavlin pa je nato brez težav prenesla breme odgovornosti. Kljub težavam v podaljšanem tretjem nizu je Supaničevo ugnala in priborila Vrtojbenkam dragoceno zmago.

V moški konkurenci vodi branilec naslova Krka, po četrti letošnji zmagi pa so se v sredini utrdili fantje izolskega Arrigonija. Izolani so v Ljubljani s 5:2 premagali Kajuh Slovan. Blestel je Erik Paulin, ki je zmagal kar trikrat. Dve točki je v slovensko Istro prinesel še Matija Novel.


Najbolj brano