Daniel Yule še drugič zmagal na slalomski klasiki v Kitzbühelu, Slovenca brez točk

Švicar Daniel Yule je drugič po letu 2020 zmagal na slalomski klasiki za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kitzbühelu. Štiri desetinke sekunde je na drugem mestu zaostal lanski zmagovalec, Britanec Dave Ryding, ki je za pičlo stotinko prehitel Norvežana Lucasa Braathena na tretjem mestu. Štefan Hadalin in Tijan Marovt sta ostala brez finala.

Štefan Hadalin Foto: STA
Štefan Hadalin Foto: STA

KITZBÜHEL > Avstrijec Manuel Feller je postavil najboljši čas prve vožnje, a je v finalu po napaki odstopil in ostal brez uvrstitve.

Lucas Braathen, drugi na prvi progi, je v presenetljivem finalu, v katerem so odločale minimalne razlike, zasedel tretje mesto. Tretji v prvi vožnji, Nemec Linus Strasser, je z zaostankom stotinke za Braathenom pristal pod stopničkami na četrtem mestu.

Norvežanu Henriku Kristoffersenu se prva vožnja ni posrečila najbolje. Zato pa je v finalu kot peti za devet mest popravil svojo uvrstitev iz prve vožnje. Kar pa je bilo še vedno premalo za ubranitev rdeče majice vodilnega. To je znova oblekel njegov rojak Braathen (370 točk), ki je Kristoffersena prehitel za zgolj pet točk v seštevku discipline.

Najhitrejši v finalu, Britanec Dave Ryding, je za kar 14 mest popravil svojo uvrstitev ter se še drugo leto po vrsti prebil na stopničke slaloma v Kitzbühelu, kjer je lani presenetljivo zmagal. Tudi Daniel Yule je v finalu na najvišjo stopničko skočil s sedmega mesta prve vožnje.

Še na tretjem zaporednem slalomu v Kitzbühelu Slovencev ni bilo med dobitniki točk. Štefan Hadalin je na 34. mestu finale zgrešil za 27 stotink sekunde. Tijan Marovt je po dobrem začetnem delu odstopil na prvi progi.

Možnost za popravni izpit bo že v torek na slalomskem spektaklu pod žarometi v Schladmingu.


Najbolj brano