Dallas poražen, derbi Brooklynu

Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA utrpeli poraz na gostovanju v New Yorku. Boljši od Dallasa so bili domači Knicks, ki so zmagali s 108:85. Dallas je prekinil niz šestih zmag po vrsti. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je bil najboljši strelec Dallasa z 21 točkami, enajstimi skoki, petimi podajami in dvema ukradenima žogama.

Luka Dončić Foto: STA
Luka Dončić Foto: STA

NEW YORK > Je pa imel Luka Dončić tudi pet izgubljenih žog ter tokrat zelo slab met za tri točke, iz devetih poskusov je zadel zgolj eno trojko.

Vsi člani začetne peterke kratkohlačnikov so dosegli dvomestno število točk. Najbolj se je izkazal 21-letni RJ Barrett z 32 točkami, v prvem polčasu je zgrešil le dva meta in dosegel 21 točk. S tem je postal najmlajši igralec v zgodovini kluba, ki je na zaporednih tekmah presegel mejo 30 točk. Julius Randle je bil blizu dvojnemu trojčku, k zmagi je prispeval 17 točk, 12 skokov in osem podaj.

"Startna peterka je najbrž pokazala svojo najboljšo igro. Res sem zadovoljen z našo predstavo, dobri smo bili tako v napadu kot v obrambi. Barrett je bil odličen, Mitch Robinson in Randle prav tako," je glavne akterje zmage pohvalil domači trener Tom Thibodeau.

Dallas je zaradi zdravstvenih in varnostnih protokolov ostal brez trenerja Jasona Kidda in Latvijca Kristapsa Porzingisa.

Derbi dneva je bil v Chicagu, kjer sta se srečali vodilni ekipi vzhodne konference. Uspešnejši je bil Brooklyn, ki je bike povsem nadigral. Zmagal je s 138:112, Kevin Durant je v statistiko vpisal 27 točk in devet podaj, James Harden pa je tekmo končal s 25 točkami, 16 asistencami in sedmimi skoki. Kljub porazu Chicago ostaja vodilna ekipa konference, od Brooklyna ima zmago več.

Tretji je Miami, ki je v Atlanti zabeležil tretjo zmago zapovrstjo, Atlanto je v gosteh premagal s 115:91, kljub temu, da je igral brez šestih pomembnih igralcev, vključno z najboljšim strelcem Jimmyjem Butlerjem, ki je zaradi zvina desnega gležnja izpustil svojo tretjo zaporedno tekmo.

Odločilni trenutki so bili na začetku drugega polčasa, v katerem so gosti dosegli prvih 16 točk in ušli. Pri Miamiju so se izkazali številni mladi igralci, z 21 točkami je bil med njimi najboljši strelec Tyler Herro. Atlanti ni pomagalo 15 točk De'Andreja Hunterja, ki se je po operaciji zapestja v ekipo vrnil po dveh mesecih.

V zahodni konferenci so vodilne tri ekipe, Phoenix, Golden State in Memphis, počivale, ob petouvrščenemu Dallasu pa je bil aktiven tudi četrtouvrščeni Utah. Zabeležil je četrti zaporedni poraz, s 111:91 ga je premagal domači Cleveland.


Najbolj brano