Daleč za visokimi načrti

Koprski tabor se bo moral iz dvoboja proti Ljubljani marsikaj naučiti. S takšno igro, kot so jo rumeno-modri prikazali v večjem delu tekme, se ne bodo prebili v zgornjo polovico lestvice, kot so napovedovali. Do pomembne zmage so v Litiji prišle izolske rokometašice.

Favoriziranim rumeno-modrim je v soboto v Bonifiki pošteno 
zdrsnilo. Foto: Tomaž Primožic/FPA
Favoriziranim rumeno-modrim je v soboto v Bonifiki pošteno zdrsnilo. Foto: Tomaž Primožic/FPA

Prva DRL moški

Koper: Ljubljana 23:24 (13:13)

Arena Bonifika, gledalcev 400 sodnika Škvarč in Humel.

Koper: Logar 5 (obramb), Jelovčan (4), S. Jovičić Slatinek 1, Dolenc, Žagar 2, Pavlović 2, Poklar 6, Konjevič, Moljk, Smolnik 2, Zugan 2, Makuc 3, Planinc 2, Kete 3, Breznikar. Trener: Uroš Rapotec.

Najboljši pri Ljubljani: Makivič 10, Kolmanič 5 in Tomšič 3 gole; izključitve: Koper 6, Ljubljana 4 minute, 7-m Koper 3 (3), Ljubljana 5 (2).

KOPER Ljubljana je dvoboj v Areni Bonifika začela za odtenek bolje, a so jih domačini hitro ujeli in prešli v vodstvo. Toda igra rumeno-modrih v napadu nikakor ni stekla in izid ob polčasu je bil izenačen. Pričakovati je bilo, da bodo domači iz slačilnic prišli odločni, da bi takoj na začetku drugega polčasa napravili razliko ter si olajšali nadaljevanje dvoboja. Namesto tega so začeli nizati napake in se v napadu mučili še bolj kot v prvem delu igre. Novinec v prvi ligi je medtem presenetljivo zrelo nadzoroval potek tekme in v 50. minuti je semafor kazal izid 18:23. Do tega trenutka so torej rumeno-modri v 20 minutah drugega dela igre zabili vsega pet golov. Potem pa je Koper, podobno kot proti Mariboru, zaigral na vse ali nič in nenadoma se je vse spremenilo. V 57. minuti so po delnem izidu 5:0 izenačili na 23:23. Čeprav se je zdelo, da je zmaga na dosegu rok, so gostje vseeno bolje odigrali končnico in koprski tabor se je lahko dokončno zavil v črno.

“Smo razočarani. V drugem polčasu nam igra ni stekla. Zadali smo si, da bomo igrali trdo obrambo, a so nas gostje prebijali po sredini. V zadnjih minutah smo šli res na nož, poskusili s tesnim pokrivanjem in uspeli smo se vrniti v igro, a nam je zmanjkalo tudi malo športne sreče,” je povedal koprski up Staš Slatinek Jovičić. “Koper ima vsaj na papirju boljšo ekipo, mi pa smo taktično igrali zelo disciplinirano in osvojili zelo pomembne točke v boju za obstanek,” je o zgodovinski prvi zmagi Ljubljane v prvi ligi povedal njen zadovoljni trener Bojan Čotar. SJ

Slovenj Gradec : Izola 29:25 (16:13)

Športna dvorana Sl. Gradec, gledalcev 100 sodnika Pukšič in Satler.

Najboljši pri Slovenj Gradcu 2011: Živković 6, Levc 5 in Ošlak 4 gole. Trener: Sebastjan Sovič.

Butan Plin Izola: Postogna (10 obramb), Kocjančič, Alessio, Jurič, Novak, Smej, Gorela 3, Poberaj 4, König 1, Miklavec 8, Nikolič 6, Čolić, Potočnik, Pernovšek 2, Demšar, Stopar 1. Trener Fredi Radojković.

Izključitve: Sl. Gradec 10 minut, Izola 4; 7-m: Sl. Gradec 5 (4), Izola 12 (9).

SLOVENJ GRADEC Rokometaši iz Izole so dobro pričeli gostovanje na Koroškem in prvi povedli. Domačini so hitro odgovorili, si priigrali tri gole prednosti in jih obdržali vse do začetka drugega polčasa. Izolani so po odmoru močno pritisnili in po odličnih uvodnih minutah je Domen Stopar v 41. minuti izenačil na 19:19. Koroški rokometaši pa so tedaj spet strnili vrste, zaigrali izjemno čvrsto v obrambi, o čemer priča število izključitev in najstrožjih kazni v zadnji četrtini tekme, ter spet ušli na tri gole prednosti. V trenutkih, ko se je dvoboj odločal, so gostje za nameček napravili nekaj zaporednih napak. Te so domačini spretno izkoristili in tekmo nadzorovali vse do končne zmage. SJ

Prva DRL ženske

Žurd Koper : Zagorje 29:30 (16:18)

Dvorana OŠ Koper, brez gledalcev sodnika Colner in Šebek.

Žurd Koper: Fidel (13 obramb), Benčič, Ečimovič, Škabar 11, Gojkovič 3, Matejčič, Petrinja 6, Čermelj, Horvat 3, Žorž, Babič, Hilj 3, Bytyqi 2, Arnavtovič , Teraž 1. Trener: Stojan Petrinja.

Najboljše pri Zagorju: Šoberl (12 obramb), Nikolič 14 golov in Vrbnjak 5.

Izključitve: Koper 4, Zagorje 8 minut; 7-m: Koper 7 (6), Zagorje 7(7).

KOPER Gostiteljice so tekmo bolje začele, a so gostje hitro prevzele pobudo, prešle v vodstvo in narekovale ritem igre vse do odmora. Zagorje je dvakrat vodilo s tremi zadetki prednosti, borbene domačinke pa jim več niso dopustile. V drugem polčasu so Koprčanke zaigrale bolje, v 42. minuti izenačile in kmalu zatem tudi povedle s 24:23. Potem pa se je vnela prava dama, v kateri so igralke Zagorja spet prešle v minimalno prednost in jo zadržale vse do konca. Domačinkam so se v končnici pod pritiskom malce zatresle roke v napadu in tudi njihov zadnji napad se ni zaključil z golom za delitev točk.

“Punce so dale maksimum, potrebovale pa bi še malo športne sreče. Če hočemo zmagati, moramo dati kakšen gol več iz protinapadov. Tu smo še šibki, ne dajemo dovolj teh lahkih golov in na tem bomo morali še delati,” je po tekmi povedal domači trener Stojan Petrinja. SJ

Litija : Trgo ABC Izola 15:18 (5:12)

ŠD Litija, brez gledalcev sodnika Krt in Knez.

Trgo ABC Izola: Cepič, L. Štritof, Mujanović 6, Hodžić 4, M. Štritof 3, Šalkovič 2, Treven 2, Berzelak 1, Nadarević, Krese, Peharc. Trener: Borut Hren.

Sedemmetrovke - Litija 4:4, Trgo ABC Izola 1:1; izključitve - Litija 6 minut, Trgo ABC Izola 8.

Litija Izolanke so iz Zasavja prinesle izredno dragocene točke z enega od kvalifikacijskih bojev za obstanek. Pot do zmage so gostje tlakovale z odličnim začetkom tekme in v nadaljevanju, ko se je ustavilo v napadu, tudi z odlično obrambo. Primorke so dvoboj odprle z delnim izidom 8:1. Sara Hodžić, Mandy Štritof, Staša Šalkovič, Leila Mujanović in Teja Treven so napolnile zasavsko mrežo. Domačinke so svoj drugi zadetek dosegle šele v 16. minuti. Več dvosmernega prometa je prinesel drugi polčas, pa še to v končnici, ko je bilo skoraj gotovo, da bo ura prehitela prizadevanja Litije za izenačenje. Domačinke so prišle na tri gole zaostanka tri minute pred koncem dvoboja, a je Leila Mujanović s hitrim golom za plus štiri omogočila Primorkam, da so mirno ubranile zmago. im


Najbolj brano