Črnigoja bi v svojih vrstah tako Olimpija kot Maribor

Le slab teden dni počitka so lahko trenerji odmerili svojim ekipam. Do konca tega tedna bodo v pogonu vse prvoligaške nogometne ekipe, saj se nova sezona hitro približuje.

Roka Baturino je Dinamo uveljavil v Sloveniji in ga prodal za več 
kot milijon evrov. Foto: Profimedia
Roka Baturino je Dinamo uveljavil v Sloveniji in ga prodal za več kot milijon evrov. Foto: Profimedia

KOPER > Državni prvaki iz Celja se bodo zbrali danes. V Celju upajo, da bodo v kvalifikacije za nogometno ligo prvakov vstopili v enaki zasedbi, kot so končali sezono, obenem pa se zavedajo, da so njihovi nosilci igre pod drobnogledom plačilno močnejših klubov in menedžerjev, ki marsikomu zmešajo glavo. Včeraj popoldne so priprave začeli tudi sežanski nogometaši, kjer sta že pred tedni pogodbi še za eno leto podaljšala domačina Dino Stančič in Erik Salkić, uradno pa je klub to objavil po koncu sezone.

Medtem je Bravo ostal brez treh nosilcev igre. Posojeni napadalec Roko Baturina, ki je pri nas dosegel osem zadetkov, se ni vrnil v zagrebški Dinamo. Ta ga je po uspešnem kaljenju v Sloveniji že prodal na Madžarsko, kjer bo soigralec Mihe Blažiča pri madžarskem prvaku Ferencvarošu. Za Baturino so Madžari pripravljeni plačati 1,2 milijona evrov, če bo kaj od tega imel tudi Bravo, ni znano. Slovenska prva liga sicer vse bolj postaja razvojno okolje za hrvaške talente. V Maribor se vračata Aljoša Matko (15 zadetkov v sezoni) in Martin Kramarič. Medtem pa predsednik Olimpije Milan Mandarić zdaj trdi, da ne bo zapustil kluba in je bil znova kritičen do prejšnjega trenerja Safeta Hadžića. “Olimpija je klub, ki je imel v zadnjih vrstah najbolje plačane posameznike. Ti so imeli vse pogoje za normalno delo in doseganje vrhunskih rezultatov. To kakovost smo lahko videli na tekmah, kjer je ekipa zasijala v polnem sijaju,” je med drugim povedal za klubsko spletno stran. Po mnenju Mandarića so trenutne razmere posledica težav, ki so se nakopičile v zadnjih letih zaradi malomarnega dela in škodljivih dejanj posameznikov iz prejšnjega vodstva, kar je še dodatno obremenilo finančno poslovanje kluba in pripeljalo v Olimpijo veliko nogometašev, ki nikoli niso imeli mesta v klubu. Zaradi tega so z mnogimi prekinili pogodbe, v zadnjih šestih mesecih pa so tudi popolnoma zamenjali vodstvo v pisarnah.

Z Olimpijo mediji povezujejo tudi primorskega člana nogometne reprezentance Domna Črnigoja, ki se je ob Olimpiji pogovarjal tudi z Mariborom. Športno plat obeh klubov vodita človeka, ki sta bila tako in drugače vpeta v delovanje Kopra. Da bi Škofjot igral za katerega od večnih tekmecev je malo možnosti, saj si želi kariero nadaljevati v tujini. Ni pa izključeno, da bi v Stožicah v prihodnji sezoni igral Črnigojev sovaščan Matej Palčič.


Najbolj brano