Cilj je priti v Beograd

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca bo v petek začela priprave na evropsko prvenstvo, ki bo junija v Srbiji. Izbranke selektorja Damirja Grgića čaka 35 dni treningov in osem prijateljskih tekem.

LJUBLJANA > Cilj slovenskih košarkaric na prvenstvu je vsaj ena zmaga, ki bi jih iz predtekmovalne skupine v Nišu pripeljala v izločilne boje v Beograd. Naloga bo vse prej kot lahka, saj selektor Damir Grgić ne bo mogel računati na vse najboljše slovenske igralke, hkrati pa bodo te igrale v zahtevni skupini z Madžarsko, Turčijo in Italijo. Začetka priprav na Rogli se bodo udeležile Nika Barič, Tina Cvijanovič, Merisa Dautović, Marie Evans Shante, Zala Friškovec, Teja Goršič, Gala Kramžar, Aleksandra Krošelj, Eva Lisec, Teja Oblak, Annamaria Prezelj, Eva Rupnik, Maruša Senčar ter Primorki Tina Jakovina in Sara Meden. Tretja primorska kandidatka Tina Trebec se je poškodovala.

“Žal smo bili zaradi nekaj poškodb prisiljeni v določene spremembe. Manjkala bo Trebčeva, Rebeka Abramović se je odločila, da bo dala prednost službi, iz osebnih razlogov pa se je nastopu odpovedala Larisa Ocvirk. Naš uspeh je že, da smo se drugič zaporedoma prebili na evropsko prvenstvo. Če nam bo v Nišu uspelo premagati kakšno reprezentanco, bo to lep dosežek,” je poudaril selektor Damir Grgić. Kapetanski trak bo nosila Nika Barič, ki je letos z Jekaterinburgom (z njo ni podaljšal pogodbe) postala evropska klubska prvakinja.

Slovenija bo priprave opravila na Rogli, v Zrečah ter Laškem. Prvi prijateljski tekmi bo odigrala 31. maja in 1. junija v Treh lilijah v Laškem proti Češki ter Hrvaški. Evropsko prvenstvo se bo začelo 27. junija.


Najbolj brano