Prvaki ne rabijo pomoči sodnikov

Medtem ko so Koprčani danes zaradi treh virusnih obolenj v svojih vrstah ostali brez tekme proti Škofjeločanom, je Butan plin Izola v soboto že vnaprej odigral tekmo proti aktualnim državnim prvakom iz Celja.

 Foto: Tomaž Primožic/FPA
Foto: Tomaž Primožic/FPA

IZOLA > Gostitelji so tudi dvoboj s Celjani začeli z globoko obrambno postavitvijo 3-2-1, gostje so takoj začeli izkoriščati vsako napako, po dveh izključitvah pri domačih pa so hitro ušli na šest golov prednosti. Takrat so Izolani strnili vrste, zaigrali odlično, na krilih razpoloženega Vida Miklavca v slabih štirih minutah naredili serijo 4:1 ter tako prepolovili prednost gostov. Nalet Izole pa sta z izključitvijo prekinila sodnika Rok Zupan in Rok Kikel, ki vse od začetka tekme nista imela enakega kriterija za obe moštvi. Vsi z izolske klopi so ob tretji zaporedni sporni odločitvi skočili na noge in glasno protestirali, kar se je v prazni dvorani zelo lepo slišalo, a sodnika nista imela poguma, da bi izključila še koga.

Ko so se strasti umirile, so bili mladi Izolani spet povsem enakovredni. V drugem polčasu so bili Celjani bolj odločni, medtem ko so domačini spet po nepotrebnem zapravili nekaj napadov. Kakovost, dolžina klopi in izkušnje ekipe Celja so prevladale tudi brez novih sodniških daril.

“Če bi gledali samo prvi polčas, smo odigrali zelo korektno. Obramba je delovala precej bolje. Sicer jo moramo še malo popraviti, a je bil napredek glede na tekmo proti Ribnici očiten. Dobili pa smo preveč golov iz protinapadov, ker smo izgubili preveč žog,” je povedal izolski vratar Thomas Postogna.

“Za nas je vsaka tekma novo dokazovanje. Po reprezentančnem premoru je tudi naš tabor obiskal virus. Sedaj se testiramo nekajkrat na teden in upamo, da bomo ostali zdravi in da bomo lahko odigrali čim več tekem,” je povedal Primorec pri Celju Patrik Leban.

* Športna dvorana, brez gledalcev, sodnika: Zupan in Kikel.

* Butan plin Izola: Alessio, Kocjančič, Postogna, Jurič, Korošec, Smej, Gorela, Poberaj-Urh 3, König 1, Miklavec 9 (4), Nikolić 3, Čolić 2, Pernovšek 1, Demšar 2, Orbanić, Stopar.

* Celje Pivovarna Laško: Ivić, Strašek, Cvetko 2, Razgor 5 (2), Cokan 5, Šarac 4, Grošelj, Čepič 1, Kodrin 2, Horžen 4, Grebenc, Kljun, Mlakar 5, Leban, Novak 9 (3), Načinović 2.

* Sedemmetrovke: Butan Plin Izola 4 (4), Celje Pivovarna Laško 6 (5).

* Izključitve: Butan Plin Izola 10, Celje Pivovarna Laško 4 minute.

* Rdeči karton: /.


Najbolj brano