Čeferin: Kmalu se bo vrnil dobri stari nogomet

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je po izbruhu epidemije novega koronavirusa opravil številne pogovore z najbolj imenitnimi medijskimi hišami na stari celini, v svojem zadnjem pogovoru za britanski časnik Guardian pa je dejal, da se bo “v zelo kratkem času vrnil dobri stari nogomet”.

Aleksander Čeferin Foto: Sta
Aleksander Čeferin Foto: Sta

LONDON > Britanska časopisna hiša je Aleksandru Čeferinu med drugim zastavila tudi vprašanje za milijon dolarjev: ali bo drugo leto na sporedu prestavljeno evropsko prvenstvo?

“Ne vem in ne vidim razlogov, da drugo leto ne bi priredili evropskega prvenstva. Menim, da virus ne bo trajal večno, spremembe se bodo zgodile veliko prej, kot si mislimo,” je v pogovoru za angleški časnik, ki so ga povzele tudi nekatere vodilne tiskovne agencije, dejal Slovenec na čelu Uefe.

Čeferin verjame, da bodo na stadionih kmalu navijači

Čeferin je imel med epidemijo novega korononavirusa vseskozi pozitivno držo. “Apokaliptična stališča, da moramo počakati na drugi, tretji ali pa celo peti val epidemije, mi niso všeč. Prepričan sem, da se bo v zelo kratkem času vrnil dobri stari nogomet in da bodo na stadionih kmalu tudi nogometni privrženci,” je optimističen Čeferin, ki ne verjame, da bo koronakriza za vedno spremenila nogomet.

“Nogomet se ni spremenil med prvo in drugo svetovno vojno in se ne bo niti po epidemiji novega koronavirusa,” je dejal Čeferin.

V zadnjem času so se v nogometnem zakulisju pojavile govorice, da imajo nekatera mesta, predvsem španski Bilbao, določene težave in pomisleke pri organizaciji letos prestavljenega evropskega prvenstva na drugo leto.

Prihodnje leto bi radi izpeljali euro

Čeferin je v zvezi s tem dejal, da je želja Uefe, da med 11. junijem in 11. julijem prihodnje leto v celoti in po programu izpelje euro, ki je v počastitev 60-obletnice od prvega evropskega prvenstva predvideno v 12 mestih in 11 državah.

Poleg Bilbaa bodo tekme evropskega prvenstva drugo leto gostili še v Londonu in Glasgowu (oba Velika Britanija), Münchnu (Nemčija), Rimu (Italija), Bakuju (Azerbajdžan), Sankt Peterburgu (Rusija), Budimpešti (Madžarska), Bukarešti (Romunija), Amsterdamu (Nizozemska), Dublinu (Irska) in Koebenhavnu (Danska).

Uefa bo končno odločitev o evropskem prvenstvu sprejela po seji izvršnega odbora, ki bo namesto 27. maja na sporedu 17. junija.


Najbolj brano