Cargnelutti najhitrejši

Zmagovalec nedeljskega šestega gorsko-kolesarskega maratona Kras Kros je Italijan Diego Cargnelutti. Najboljšo primorsko uvrstitev je s šestim mestom dosegel Matevž Govekar. Naslednja bližnja tekma bo že v nedeljo v Mošu pri Gorici.

Najboljši na Kras Krosu: Gregor Krajnc, Diego Cargnelutti in Luka 
Tavčar.



 Foto: Tomaž Povodnik
Najboljši na Kras Krosu: Gregor Krajnc, Diego Cargnelutti in Luka Tavčar.  Foto: Tomaž Povodnik

MIREN > Organizatorja, društvi AMK Ales.ca-racing in KD Deš Fleš, sta za šesto izvedbo gorsko-kolesarskega maratona Kras kros s startom v Mirnu pripravila nekoliko spremenjeno 41-kilometrsko progo z 850 metri višinske razlike in z dolgim klancem iz Mirna do najvišje točke na Fajtem hribu. V mokrem vremenu se je z asfaltom, makadamom in blatom na klancih in spustih spopadlo 250 kolesarjev vseh kategorij iz Slovenije ter bližnjih krajev Italije in Hrvaške.

Za zmago sta se po dobri uri in pol potenja v ciljnem šprintu z ramo ob rami udarila Italijan Diego Cargnelutti in Kamničan Gregor Krajnc (Calcit). Italijan je bil hitrejši le sekundo. Najboljši Primorec, član MTB kluba SportR.si iz Črnega Vrha nad Idrijo, Matevž Govekar, je na šestem mestu zaostal tri minute.

V ženski konkurenci je po dveh urah in šestih minutah slavila Italijanka Nicol Guidolin, ki je za pet minut prehitela kolesarko kamniškega Calcita Tino Perše. Primork ni bilo na startu.

Gorski kolesarji bodo v bližini ponovno aktivni že v nedeljo, ko se bo v Mošu pri Gorici ob 10.30 začel slovenski pokal v disciplini enduro 4 fun. Gostitelj bo domače društvo ASD Unione Ciclisti Caprivesi. Kolesarje, ki bodo startali pri cerkvi, čaka 25 kilometrov vzponov in spustov po briških gričih z višinsko razliko 800 metrov. Prijaviti se je mogoče še do vključno četrtka na spletni strani https://prijavim.se/.


Najbolj brano