Bucikova do uvrstitve kariere

Danes so imeli slovenski in tudi primorski alpski smučarji na mednarodnem prizorišču zelo deloven dan. Za uvrstitev dneva je s petim mestom v veleslalomu svetovnega pokala poskrbela Meta Hrovat, Novogoričanka Ana Bucik pa je s 14. mestom izenačila najboljšo uvrstitev kariere.

Ana Bucik Foto: Stanko Gruden/STA
Ana Bucik Foto: Stanko Gruden/STA

KRONPLATZ > Veleslalom svetovnega pokala v italijanskem Kronplatzu je bil za slovensko alpsko smučanje danes najuspešnejši kraj. Zmagala je sicer Francozinja Tessa Worley (čas 2:11,38) pred Švicarko Laro Gut Behrami (2:11,65) in vodilno v skupnem seštevku sezone v tej disciplini, Italijanko Marto Bassino ( 2:12,11). Kranjskogorčanka Meta Hrovat je s petim mestom in časom 2:12,61 dosegla svojo drugo uvrstitev sezone in je le za mesto zaostala za prvo zvezdnico alpske karavane, Američanko in olimpijsko zmagovalko Mikaelo Shiffrin (2:12,46).

Članica SK Gorica Ana Bucik je potrdila, da je ta čas druga slovenska veleslalomistka. Tokrat je s 14. mestom in časom 2:13,75 izenačila svoj najboljši veleslalomski dosežek kariere. Posebej se je izkazala v finalni vožnji, v kateri je svojo uvrstitev izboljšala za osem mest.

“Današnja tekma je potekala na zelo zahtevnem terenu. Prve vožnje nisem uspela odpeljati dovolj napadalno. Čas sem izgubljala tako v zgornjem kot v spodnjem delu proge. V drugem teku sem dodala nekaj energije in mislim, da mi je vožnja kar dobro uspela. Po slabem vikendu v Kranjski Gori sem z današnjim dnem kar zadovoljna, “ je povedala najboljša primorska smučarka.

Tako zanjo, kot za Meto Hrovat je ta zadnji veleslalom svetovnega pokala pred svetovnim prvenstvom v Cortini' d Ampezzo lepa popotnica za to veliko tekmovaje. Meta kot najboljša Slovenka v svetovnem pokalu trenutno zaseda osmo, Ana pa kot druga 23. mesto.

Preostali Slovenki - Štajerka Tina Robnik in Korošica Neja Dvornik - sta bili prepočasni za preboj v finalno vožnjo.

Članica SK Dol Ajdovščina Andreja Slokar je sočasno še drugič v dveh dneh v avstrijskem Zell am Seeju tekmovala v slalomu evropskega pokala. Tokrat se je tvegana vožnja ni obrestovala. Zaneslo jo je s proge in je ostala brez uvrstitve, kar pa na uresničitev njenega kratkoročnega cilja - boja za boljšo startno številko v njeni šibkejši disciplini - veleslalomu, ni imelo vpliva.

Že včeraj je namreč presegla mejo 450 točk v evropskem pokalu, kar pomeni, da bo imela na naslednji veleslalomski tekmi tega ranga, ki bo 2. marca na Krvavcu, že ugodno startno številko 16. Krvavec bo 3. marca gostil še en veleslalom evropskega pokala.

Včeraj se je za Andrejo glede skupnega seštevka evropskega pokala ugodno razpletlo tudi dogajanje pri konkurenci. Njena prva zasledovalka, Italijanka Lara Della Mea, je namreč odstopila in tako je Andreja ostala s 465 točkami vodilna na tej lestvici. Včeraj je tekmo sicer dobila vzhajajoča hrvaška zvezda Zrinka Ljutić.


Najbolj brano