Bronx v pričakovanju Dobovca

Prvoligaška sezona v dvoranskem nogometu se je nadaljevala s polfinalom in s kvalifikacijami za obstanek. Sevnica ostaja prvoligaš, položaj Litije in Silika je izenačen, škofijski Bronx pa se bo z Dobovcem boril jutri.

 Foto: Tomaž Primožic/FPA
Foto: Tomaž Primožic/FPA

Litija je v polfinalu državnega prvenstva v dvoranskem nogometu, kjer bo v finale napredovalo moštvo, ki bo prvo zmagalo trikrat, skupni izid z vrhniškim Silikom izenačila. Zanimivo je, da sta bili obe ekipi uspešni na tujem. Serija za finale bo tako dolga vsaj štiri tekme in se bo nadaljevala sredi maja, saj bo prihajajoči konec tedna namenjen zaključnemu turnirju slovenskega pokala, na katerega se je uvrstil tudi Oplast iz Kobarida. Bronx s Škofij bo drugo polfinalno tekmo z Dobovcem odigral šele jutri. Štajerci so bili namreč zadnje dni zaposleni z igranjem na zaključnem turnirju evropske lige prvakov.

V edinem odigranem prvomajskem finalu je sprva kazalo, da bodo Vrhničani v svoji dvorani skupno vodstvo povišali na 2:0. Uvodoma je namreč Siliko v vodstvo popeljal njihov ajdovski član Admir Čosić. Litija je tik pred polčasom uspela izenačiti. V nadaljevanju je Siliko dolgo vztrajal pri terenski premoči, na koncu pa so Zasavci Notranjce zlomili z individualno kakovostjo svojih Brazilcev Lennona in Leitaa.

Drevi finale lige prvakov

Potem ko je Dobovec v četrtfinalu zaključnega turnirja lige prvakov v Zadru po dobrem odporu izgubil z Barcelono z 0:2, se bo tekmovanje s finalno tekmo končalo danes. Finalista sta Sporting in Barcelona. Sporting je v prvem polfinalu s 5:2 izločil Movistar Inter, branilka naslova Barcelona pa v drugem Kairat Almaty s 3:2.

V torkovem drugem polfinalu, ki se bo na Škofijah začelo ob 20. uri, ima Bronx zelo malo možnosti, da bi presenetil Dobovec. Četrtfinalisti evropske lige prvakov so v Sloveniji še neporaženi, prvo tekmo pa so dobili kar s 7:1.

Prazniki so prinesli odločitev o članih prve lige v novi sezoni. Sevnica je imela s prve tekme proti drugoligaškemu izzivalcu Extremu iz Sodražice dovolj zaloge, da je na povratni tekmi kljub porazu ubranila prednost in ostaja član elite. Sezono tekmovanj v prvi ligi je v četrtfinalu sklenil Oplast iz Kobarida, ki se te dni pripravlja na nastop v polfinalu slovenskega pokala. V njem se bo v petek ob 21.15 v Podčetrtku pomeril s praktično nepremagljivimDobovcem.


Najbolj brano