Bronx je favorit

Drevi ob 20.30 bo dvorana Burja na Škofijah prizorišče prvega primorskega derbija sezone prve lige dvoranskega nogometa. Favorit je domači Bronx, ki bo na tekmi s kobariškim Oplastom branil četrto mesto na lestvici.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

ŠKOFIJE > Škofijski Bronx je tudi letos tipična domača ekipa. V dvorani Burja ima še popoln izkupiček. Za ohranitev dobrega četrtega mesta bo treba v tem slogu nadaljevati in dodati še kakšen uspeh na gostovanjih. Nedavni poraz pri šestem na lestvici, škofjeloškem Stripyju, opominja da bo pot do morebitnega igranja v polfinalu še dolga, prva tri mesta pa so - sodeč po doslej videnem - rezervirana za Dobovec, Maribor in Litijo.

“Ker je zaradi osipa primorskih prvoligašev to žal ostal edini primorski derbi, upam, da nas bo obiskalo več gledalcev kot običajno. Naša prva postava je zdrava. Po tem ko je Oplast v minulem krogu z remijem v Mariboru pokazal, da je boljši, kot kaže lestvica, pričakujemo napeto tekmo, upam pa, da bomo zmagali,” je pred derbijem strnil misli predsednik Bronxa Željko Stanič.

Kobariška ekipa je trenutno sedma med desetimi prvoligaši, z nekaj prednosti pred trojico, ki jo bržkone čaka le boj za obstanek - Ivančno Gorico, Sevnico in Benediktom.

Zato (pre) velikega pritiska pomlajena ekipa ne čuti, pravi kobariški predsednik Branko Velišček, in dodaja: “Na novo sestavljena ekipa počasi raste. Uspeh v Mariboru nas opogumlja. Bronx je s svojimi izkušnjami in že dalj časa uigrano postavo favorit, vendar naši fantje že kažejo svoj potencial. Le nihanj je še preveč. Če bomo imeli dober dan, smo lahko nevarni vsakomur.”

Gostje bodo sicer oslabljeni, ker bo moral izkušeni Aljaž Kusterle počivati zaradi kartonov.


Najbolj brano