Branilci naslova ne dajo vrha

Namiznoteniški igralci so na sredozemskih igrah, ki potekajo v alžirskem Oranu, v polfinalu ekipnega dela premagali Španijo s 3:0 in Sloveniji priborili prvo medaljo na teh igrah. Slovenija je v finalu po oddaji naših besedil v tisk igrala z zmagovalcem drugega polfinala med Portugalsko in Grčijo.

Darko Jorgić je prvo ime namiznoteniškega turnirja na  igrah. Foto: STA
Darko Jorgić je prvo ime namiznoteniškega turnirja na igrah. Foto: STA

ALŽIR > Pred uvrstitvijo v finale so Darko Jorgić, Deni Kožul in rezerva Peter Hribar, branilci naslova, v četrtfinalu ugnali gostitelje prvenstva s 3:1. Slovenski namiznoteniški igralci, ki so z dvema zmagama v nedeljo začeli svoje nastope, so s 3:0 najprej premagali Ciper. V skupini 1 so nato s 3:1 premagali še Grčijo.

Slovenska karateistka Kiti Smiljan je v kategoriji do 68 kg izgubila dvoboj za bronasto medaljo. Slovensko borko je premagala evropska prvakinja, predstavnica Turčije, Eda Eltemur z 8:3. Smiljanova, bila je že tretja na evropskem prvenstvu, je bila na poti, da bi na teh SI Sloveniji priborila prvo medaljo. A ji je na zadnji stopnički spodrsnilo proti turški tekmici, ki jo je pred slabim mesecem dni na EP ugnala le z 2:1.

Slovenski vaterpolisti so v predtekmovalni skupini B z 11:7 (3:1, 1:2, 4:1, 4:3) premagali Francijo in drugič zmagali. Na lestvici s šestimi točkami vodi Srbija, ki je Slovenijo edina doslej premagala, Slovenija ima tako kot Črna gora štiri točke, na zadnjih dveh mestih pa sta Francija (2) in Portugalska (0).

Včeraj so slovenski tekmovalci nastopali še v balinanju, jadranju, rokometu in tenisu. Sicer pa je v zgodnjih jutranjih urah v Oran dopotoval še drugi del slovenske reprezentance, ki je s tem prihodom popolna. V sredozemsko vas so se vselili atleti, plavalci, judoisti, sabljači, dvigalci uteži, cestni kolesarji, košarkarji 3x3, lokostrelci, strelci in taekwondisti. Med potniki pa ni bilo koprske judoistke Andreje Leški, ki se je poškodovala tik pred odhodom na igre.


Najbolj brano