Brajkovič je premagal vse

Kolesarski klub Pama pur je priredil državno prvenstvo cestnih kolesarjev v vzponu. Iz Ilirske Bistrice na Sviščake je najhitreje pripeljal nekdanji olimpijec novomeškega Adria Mobila Jani Brajkovič.

Jani Brajkovič Foto: STA
Jani Brajkovič Foto: STA

ILIRSKA BISTRICA > Jani Brajkovič je bil skupaj z nekdanjim članom novogoriške ekipe Meblo Jogi Pro Concrete Kristjanom Hočevarjem (zdaj sta oba pri novomeškem Adria Mobilu) ves čas v ospredju kolone 127 kolesarjev in je kot daleč najbolj uveljavljeno kolesarsko ime na startni listi tudi prepričljivo slavil. Za 19,8 kilometra vzpona z dobrimi 800 metri višinske razlike je potreboval 39 minut in 43 sekund. Dosegel je povprečno hitrost skoraj 30 kilometrov na uro. Hočevar je za njim zaostal za 12 sekund, a se je veselil naslova prvaka med mlajšimi člani. Tretje mesto je v absolutni konkurenci osvojil predstavnik primorskega kolesarstva, član KK Meblo Jogi Pro Concrete Marko Pavlič, a že z minuto in 55 sekundami zaostanka.

V absolutni ženski konkurenci je slavila starejša mladinka ljubljanskega BTC Cityja Tjaša Sušnik, ki je za vzpon porabila dobrih 52 minut (52,46) pred vrstnico Patricijo Tušar iz Šebrelj pri Cerknem (BTC City, 55,59) in še eno Ljubljančanko, sicer zmagovalko kategorije elite, Laro Maretič (1:00,17).

Za uvod kriterij

Za uvod v državno prvenstvo je potekala ulična kriterijska dirka za slovenski pokal. Med člani je zmagal Marko Kump (Adriamobil Novo mesto). Na Dolenjsko je šlo tudi zlato med starejšimi mladinci (Nino Polovič). Bron je osvojil nekdanji kolesar Pantala iz Šempetra Fabjan Kralj (Ljubljana migimigi). Med vrstnicami je slavila Ljubljančanka Ana Ahačič (BTC City) pred Novogoričano Metko Mikuž (Meblo Jogi Pro Concrete). Vse mlajše mladinke je premagala Nuša Moroz (Sloga 1902 Idrija).

Primorci so se solidno odrezali tudi v mlajših kategorijah. V tej sezoni izstopa kadetinja idrijske Sloge 1902 Nuša Moroz, ki je v Ilirski Bistrici osvojila še svoj tretji naslov državne prvakinje v sezoni. Pred vzponom na Sviščake si je zlato že priborila v olimpijskem krosu in v kriterijski vožnji.

Kolesarska sezona se bo na domačih cestah nadaljevala s sobotno dirko slovenskega pokala za Veliko nagrado občine Vodice.


Najbolj brano