Novogoriški reli dobil Čeh

Čeh Ondrej Bisaha in njegov sovoznik Petr Tesinsky (ford fiesta R5) sta kot branilca naslova prvaka centralne cone evropskega pokala v minuli sezoni upravičila vlogo favoritov novogoriškega relija z zmago med 103 posadkami iz sedmih držav.

Med Slovenci je bila absolutno najhitrejša idrijska posadka Rok 
Turk - Blanka Kacin s peugeotom 208 R5. Foto: Igor Mušič
Med Slovenci je bila absolutno najhitrejša idrijska posadka Rok Turk - Blanka Kacin s peugeotom 208 R5. Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > Sedmi Mahle reli Nova Gorica je z 12 hitrostnimi preizkušnjami in 150 kilometri štel tako za omenjeni evropski pokal kot za državno prvenstvo. Med Slovenci je bila absolutno najhitrejša idrijska posadka Rok Turk - Blanka Kacin s peugeotom 208 R5. Idrijčana sta vodila od druge do devete hitrostne preizkušnje, kjer sta po zanašanju razbila masko in platišče enega od koles. Izgube časa v primerjavi z najboljšim nista mogla več nadomestiti. V mednarodni konkurenci sta zasedla peto mesto.

Vodilna Čeha sta bila Turku ves čas za petami in sta nato izkoristila svojo priložnost. Zmagala sta z 12 sekundami prednosti pred italijansko dvojico Claudio De Ceccom - Jean Campeis (hyundai i20 R5). Na tretjem mestu sta hrvaška Madžara Krisztian Hideg in Istvan Kerek (škoda fabia R5) zaostajala že skoraj za pol minute.

V petek je kazalo, da bo absolutno drugo mesto med Slovenci zasedel Idrijčan Darko Peljhan z Anjo Verbič in z v domači delavnici okrepljenim serijskim štirikolesno gnanim volkswagnovim polom, vendar so ga nato prehitele kar tri posadke najkakovostnejšega razreda v slovenskem prvenstvu - razreda najsodobnejših dvokolesno gnanih vozil R2 s 14 posadkami.

Do devete hitrostne preizkušnje Kambreško je favorit, Idrijčan Aleks Humar z Jako Cevcem po petkovih težavah že izničil večino zaostanka in je že napadal prvo mesto, a ga je upočasnila izpraznjena pnevmatika.

Tim Novak (opel adam R2) je tako obdržal vodstvo, odlično pa se je izkazal dirkač organizatorjev - AMD Nova Gorica - Denis Mrevlje s sovoznikom Rokom Gomizeljem, saj se je z enakim peugeotom 208 kot ga ima Humar, zavihtel kar na drugo mesto v tem razredu. Bron za DP v razredu R 2 sta - tudi s peugeotom - osvojila kraška dirkača Jernej in Gregor Fakin. Humar in Cevc sta se morala zadovoljiti s četrtim mestom.

V diviziji III (avtomobili s klasičnimi motorji in menjalniki nad 2000 ccm) je zmagal Aleš Zrinski z BMW M 3 pred primorsko posadko Martin Mlinar in Miran Mlinar (renault clio RS).

Nekateri dirkači so še na progi. Uradni rezultati bodo znani ob 19.30, ko bo pred Merkurjevim centrom v Kromberku pri Novi Gorici svečana podelitev priznanj.


Najbolj brano