Bevk je novi prvak

S slavnostno podelitvijo odličij in priznanj so v Odrancih v Prekmurju pod streho spravili še eno sezono dirk državnega prvenstva s terenskimi vozili. Prvak v spretnostni kategoriji A je postal član renškega kluba Primož Bevk.

Na Primorskem za otvoritev sezone na Vogrskem tradicionalno 
poskrbi društvo 4X4 Lijak. Foto: Igor Mušič
Na Primorskem za otvoritev sezone na Vogrskem tradicionalno poskrbi društvo 4X4 Lijak. Foto: Igor Mušič

ODRANCI > Off road zveza Slovenije je na zaključni prireditvi sezone 2019 v Odrancih priznanja podelila tudi nekaterim primorskim voznikom. V spretnostni vožnji lahkih bencinskih vozil (kategorija A) je vso konkurenco ugnal Primož Bevk iz Extreme teama iz Renč. Tretje mesto je osvojil njegov klubski kolega Matej Podgornik. V spretnostni vožnji dizelskih vozil (kategorija C) je v Renče bron prinesel Ivo Gregorič. Prvak je postal Simon Pregelj (ORC White tiger Velenje). Ekipni naslov prvaka v spretnostni vožnji je osvojil kamniški STC Panther pred Extreme teamom.

V najtežji disciplini hard, kjer morajo posadke z vitlom premagovati izjemno strme klance, blato, močvirja in vodne ovire, je slavil Erik Žorž (White tiger), s tretjim mestom pa se je izkazal Primož Arčon iz renškega kluba. Ekipni prvak je White tiger pred Extreme teamom.

Na petih dirkah državnega prvenstva se je lani borilo 34 posadk iz petih klubov. Nova sezona se bo začela konec marca, primorska kluba pa ostajata standardna prireditelja dirk - maja bo društvo 4x4 Lijak gostilo tekmovanje v glinokopu na Vogrskem, junija pa bo društvo ORC Extreme team še organizator dirke v glinokopu v Goriških opekarn v Renčah.


Najbolj brano