Bernal zapušča Tour

Kolumbijski kolesarski zvezdnik Egan Bernal (Ineos Grenadiers) danes ne bo nastopil v 17. etapi dirke po Franciji, je sporočilo njegovo moštvo na spletni strani. Lanski zmagovalec Toura je v zadnjih dveh etapah v primerjavi z najboljšimi, rumeno majico nosi Primož Roglič (Jumbo-Visma), izgubil skoraj 18 minut.

Egan Bernal (foto vir: Wikipedia)
Egan Bernal (foto vir: Wikipedia) 

GRENOBLE > Bernal je v nedeljski 15. etapi na Grand Colombier v primerjavi z vodilnim slovenskim dvojcem, Rogličem in Tadejem Pogačarjem (UAE Team Emirates) izgubil več kot sedem minut. V torkovi 16. etapi do Villard-de-Lansa pa je izgubil še dodatnih deset minut.

Potem ko je izpadel s seznama kolumbijske reprezentance za SP v italijanski Imoli, je danes prišla še potrditev, da Bernal zapušča dirko po Franciji.

"Egan se bo osredotočil na okrevanje in se v nadaljevanju sezone posvetil drugim ciljem. To odločitev smo sprejeli v dobro našega kolesarja," je dejal šef ekipe Ineos Grenadiers Dave Brailsford.

"To ni način, na kakršnega sem želel končati Tour, ampak strinjam se, da je to najboljša rešitev v tem trenutku in v teh okoliščinah," je ob tem dodal 23-letni kolesar.

Danes bo na sporedu kraljevska etapa od Grenobla do strmega prelaza Loze na 2304 metrih nadmorske višine. Prvo in drugo mesto v skupnem seštevku bosta branila Roglič in Pogačar. Razlika med njima je pred zadnjimi petimi etapami 40 sekund.


Najbolj brano