Beg pred bojem za obstanek

Danes ob 17. uri bo v dvorani OŠ Koper na sporedu drugi istrski ženski odbojkarski prvoligaški derbi sezone med Luko Koper in Ankaranom. Prvi medsebojni dvoboj so dobile Koprčanke, vendar so Ankarančanke na lestvici pred njimi. Obema ekipama še grozi igranje v skupini za obstanek.

Prvi istrski derbi z Ankaranom  so dobile  Koprčanke (v rumenih 
dresih).   Foto: Tomaž Primožič/FPA
Prvi istrski derbi z Ankaranom so dobile Koprčanke (v rumenih dresih).  Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Tri kroge pred koncem prvega dela lige se za peto in šesto mesto, ki še vodita v skupino za prvaka, borijo pete Grosupeljčanke, šeste Ankarančanke in sedme Koprčanke. Formis, ki je osmi, je že obsojen na nadaljevanje v skupini za obstanek, kjer bo igrala tudi sedma ekipa prvega dela prvenstva. Koprčanke so torej pred današnjim derbijem bolj ogrožene, za Ankarančankami pa zaostajajo dve točki.

Skupini za obstanek se obe primorski ekipi vsekakor želita izogniti, saj se bosta v to skupino vključili tudi vodilni ekipi prve B lige. Glede na trenutno stanje na lestvici bosta to zelo verjetno Ptuj in Zreče, ki sta del tradicionalno odbojkarsko močnega mariborskega zaledja.

Koprski trener Dragan Grmača pred derbijem razmišlja takole: “Premor smo izkoristili za večje število treningov, na katerih smo imeli dobro udeležbo. Ker je ekipa ostala ista, smo zato bolje uigrani. Mislim, da smo sposobni pokazati večjo kontinuiteto natančnosti v igri kot jeseni, in verjamem, da lahko ponovimo jesensko zmago nad Ankaranom. Želim si dobrega obiska naših navijačev, ki bodo dali dekletom še dodatno spodbudo. Razlika med ekipama sicer ni velika in pričakujem napeto tekmo.”

V času zimskega premora je bilo bolj živahno v ankaranskem taboru. Sebastjan Mavrič, ki je sredi jeseni kot pomočnik po odhodu Alena Bektaševića prevzel Ankarančanke, ni več v klubu. Po besedah Mavriča, ki je sicer precej angažiran kot analitik v naših reprezentancah, pa tudi v zamejstvu, je bila odločitev o slovesu sporazumna.

Ekipo sedaj - skupaj z ankaranskim trenerjem mlajšim selekcij Sandijem Labinjanom - vodi izkušeni nekdanji strateg Koprčank Željko Rulofs, ki za zdaj z ekipo dela dvakrat tedensko. Preostalo vadbo nadzira Labinjan, za katerega bo največji izziv, kako nadomestiti odhod prve napadalke Marine Čorić v Poreč: “Imeli smo dovolj časa in možnosti, da smo se na to pripravili. Po poškodbi je spet povsem pripravljena Tajda Lovšin, pridružila pa se nam je tudi reprezentantka v odbojki na mivki, njena sestrična Nina Lovšin. Z njima bomo, upam, to vrzel uspeli zapolniti, in menin, da smo lahko proti Koprčankam uspešni.”


Najbolj brano