Ankarančanke brez moči proti Gen-I Volleyju

Odbojkarice novogoriškega Gen-I Volleyja so gladko dobile še drugi primorski derbi sezone z Ankaranom-Hrvatini in si zagotovile prvo mesto po rednem delu prvenstva Ankarančanke so obsojene na ligo za obstanek.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Kakovostna razlika med vodilno ekipo prvenstva in sedmimi Ankarančankami je bila prevelika za presenečenje. Domačinke so doživele skrajšano (52 minut) učno uro odbojke, med katero je enakovredna igra trajala le do izenačenja na deveto točki v prvem nizu. Ankarančanke, ki so pred kratkim drugi ekipi prvenstva, Calcitu, odvzele niz, so upale na kaj več, a jim za to Novogoričanke niso dale priložnosti. Z zmago so si krog pred koncem tudi zagotovile prvo mesto po rednem delu prvenstva.

Velike težave so imele domačinke že s sprejemom servisa, saj so gostje začele ostro in natančno ter v skoraj popolni prvi postavi. Manjkala je le kapetanka Tina Lipcer Samec. Oslabljene gostiteljice (zbolela je Nina Pangerc) so na začetku z izjemno borbenostjo še marsikaj rešile, v drugem delu tekme pa je Gen-I Volley po izvrstnem sprejemu v glavnem zlahka prihajal do točk iz hitrih protinapadov, kjer sta bili nerešljivi uganki za domačinke reprezentantki Pia Blažič in Tina Grudina. To se ni spremenilo niti tretjem nizu, ko so v vrstah Novogoričank dobile priložnost rezervistke Teja Kolbl, Nuša Ferlinc in Dajana Lucas. Ankarančanke so le težko prihajale mimo novogoriškega bloka. Še najuspešnejša pri tem je bila Marina Čorić.

Ankaran Hrvatini : Gen-I Volley 0:3

Dvorana OŠ A. Ukmar gledalcev 80, sodnika Hodžič in Markelj, po nizih: -15, -4, -10.

Ankaran Hrvatini: Tozan (libero, 3 napake), Krstić, Angelini 3, Medved (libero, 0 napak), Pobega, Pavič 4, Cerovac 1, Ćorić 11, Trobec, Barut 1. Trener: Sebastijan Mikša.

Gen-I Volley: Kovačič 1, T. Blažič (libero, 0 napak), Ferlinc 1, Perić 6, Lucas 1, Velikonja Grbac 4, Kolbl 3, P. Blažič 16, Zampedri (libero 0 napak), Grudina 11, Ščuka 5. Trener: Vasja Samec Lipicer.

V Kopru so imele Novogoričanke tako le taktični trening pred sredino tekmo leta v domači dvorani, kjer se bodo ob 18. uri v polfinalu evropskega pokala challenge pomerile s turškim Aydinom.


Najbolj brano